
Kansakuntaamme jakavat marmeladit pyörivät tänä syksynä torttujen täytteeksi. Mihin kaikkeen muuhun Vihreistä kuulista olisikaan?
- Joulutorttu, klassikko jo syntyessään. Leivoimme joulutortun täytteeksi puolikkaan vihreän kuulan, ja hetken tuntui, että maailma on valmis. Puolikas kuula pysyi parhaiten tortun päällä kupera puoli alaspäin, jollon tortun sakarat eivät päässeet luistelemaan kuulan päältä. Toki tällainen upea innovaatio on myös sovellettavissa. Jos mielestäsi voitaikinasakarat kuuluvat joulutortuissa muulloinkin hillosilmän alle, tee se niin. Mutta luota vihreään. Kokeilimme nimittäin myös muilla marmeladeilla, mutta vihreän kuulan voittanutta ei löytynyt.
- Luksustikkari. Takavuosien lempiherkut, cake popsit innostivat harjoittelijamme Ellan kehittelemään aivan upean vihreä kuula -tikkarin. Kuula tikun nokkaan, pyöräytys tummassa suklaassa ja sen jälkeen suolapähkinärouheessa.
Tämän kuulatikkarin ihanuus on suolaisen ja makean yhdistelmässä. Jos siis aiemmin olet karttanut vihreitä kuulia niiden makeuden vuoksi, kokeile tätä. - Mokkapalat. Unohda nonparellit, pikkuvaahtokarkit ja oikeastaan kaikki muut hörsteet. Mokkapalojen tyylikkäin koristelu syntyy lohkotuista vihreistä kuulista. Raskaan sarjan vihreä kuula -harrastaja peittää mokkapalalevyn kauttaaltaan puolitetuilla vihreillä kuulilla. Varaa noin seitsemän pakettia.
- Sliderit. Paketti sinihomejuustoa ja toinen vihreitä kuulia. Näiden Suomi-ihanuuksien liitto on suoranaista makujen ilotulitusta. Ei vakavamielisille!
- Glögilusikka. Keihästä vihreä kuula puiseen varrastikkuun ja tuikkaa kuumaan vaaleaan glögiin. Juomaa hämmennellessä ehtii miettiä syntyjä syviä, kuten vaikka sitä, haluaako haukata kuulasta palasen ennen kuin se liukenee glögiin kokonaan.
- Kinkun kuorrutus. Kokeile tätä vain omalla vastuulla. Mutta kuvittele mielessäsi vihrein puolipalloin somistettu joulukinkku! Kiinnittämiseen voi käyttää vaikka Suomen lipulla somistettuja cocktailtikkuja. Ja kas, kertaheitolla on ratkaistu ongelma, millä ihmeellä se kinkku tänä vuonna sivellään.
- Varakorkki. Katosiko kuohuviinipullon korkki? Avaa yksi vihreä kuula ja aseta puolikas pullon päälle. Saat kuplat pysymään pullossa hieman kauemmin.
- Sellaisenaan. Sohvalla. Seurana Linnan juhlat. Ole läsnä hetkessä, nauti, ja muista että aina ei tarvitse keksiä kuulaa uudestaan.
Kuvat Venla Rossi, Ella Honka-aho ja Titti Uotila.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla