Omenatoti on höyryävä alkujuoma. Kaikki kuvat: Reetta Pasanen
Omenatoti on höyryävä alkujuoma. Kaikki kuvat: Reetta Pasanen

Possua, pähkinöitä, inkivääriä ja ripaus Intiaa. Glorian ruoka & viinin toimittaja Chrisse Aaltion ohjeilla onnistut tekemään pikkujouluihin herkullisen menun pikavauhtia eli tunnissa.

Alkujuomaksi omenatoti

Omenatotin ohje löytyy täältä.

Piiras alkupalaksi

Makean bataatin ja hapokkaan vuohenjuuston jännittävä liitto sopii ruokahalun herättäjäksi. Kun puolitat lehtitaikinalevyt, saat jokaiselle kaksi omaa piiraspalaa, jotka voi syödä vaikka sormin.

Bataattipiiraiden ohjeen löydät täältä.

Pikakinkku intialaisittain

Marinoi possu jeeralla, appelsiinimehulla ja muscovadosokerilla ja paista chilihiutaleilla maustetussa öljyssä. Kaveriksi sopii omenamajoneesi ja mintun raikastama pähkinäsalaatti.

Ohjeet löydät täältä.

Jälkkäriksi inkivääririisi

Inkivääri maustaa kookoskermaan keitetyn riisipuuron. Meheviksi paahdetut appelsiini- ja luumulohkot korvaavat sekahedelmäsopan.

Inkivääririisin reseptin löytyy täältä.

Näin onnistut menun kokkaamisessa tunnissa

  1. Hauduta inkivääririisi.
  2. Marinoi possunliha.
  3. Ota lehtitaikina sulamaan ja valmista täyte.
  4. Valmista pähkinäsalaatti.
  5. Valmista omenatoti.
  6. Paista bataattipiiraat.
  7. Valmista omenamajoneesi.
  8. Paista possu.
  9. Paahda hedelmät jälkiruokaan.

Menun on suunnitellut Chrisse Aaltio ja kuvat otti Reetta Pasanen.