Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Kuva: Panu Pälviä

Nyt hemmotellaan isää - ja ilman turhaa kikkailua! Isänpäivämenu syntyy herkullisesta keitosta ja mehevistä fileepihveistä, jotka tehdään helpolla uuniniksillä. Jälkkäriksi nautitaan lasten loihtimat mikromutakakut.

Alkuun: kirsikkatomaattikeitto

Isänpäivämenu alkaa lämmittävällä keitolla. Kielen vievä alkukeitto on kirsikkatomaattikeitto. Siihen tarvitaan reilu kilo tomaatteja, jotka paahdetaan ensin uunissa valkosipulin kanssa. Kypsät tomaatit vain soseutetaan sauvasekoittimella, eikä keittoa tarvitse sen jälkeen enää keittää.

Kirsikkatomaattikeiton reseptin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pääruuaksi: pihvi ja timjami-perunavuoka

Täydellisen pihvin paistaminen on helppoa kuin mikä, kun käytät uuniniksiä: laita raa'at pihvit uunivuokaan, tökkää paistolömpömittari pihviin ja lämmitä pihvit haluaamaasi kypsyyteen. Sitten vain nopea paisto kuumassa pannussa ennen tarjoamista, niin pinnasta tulee rapea. Pihvin kanssa maistuvat perinteiset timjamiperunat, jotka kypsyvät uunissa muiden ruokien valmistuksen aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Naudanfileepihvin reseptin löydät täältä ja timjami-perunavuoan täältä.

Jälkiruuaksi: mutakakku mikrossa

Lapset pääsevät yllättämään isän helpoista helpoimmalla mutakakulla, joka kypsennetään mikrossa. Lapset voivat sekoittaa taikinat valmiiksi kuppeihin ja kypsentää annokset 70 sekunnissa isän ihailevien silmien alla juuri ennen herkuttelua.

Mutakakun reseptin löydät täältä.

Pihvi-Pekka

Miksi pihvit, yrtit ja varsinkin kastike pitää polttaa mustaksi? Itse en koskaan tee näin. Minusta hullua hommaa pilata hyvä ruoka polttamalla...

  • ylös 9
  • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla