Kierrä porkkanasta koristeet. Kuva: Mikko Hannula
Kierrä porkkanasta koristeet. Kuva: Mikko Hannula

Leivät pinoon ja herkut väliin. Voileipäkakku on superhelppo ja kätevä tarjottava juhlissa. Katso ohjeet täydellisen voileipäkakun kokoamiseen.

Juhlien pelastus

Voileipäkakku on helppo tarjottava, sillä sen voi tehdä ja täyttää täytekakun tapaan ennakkoon.  Koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua, niin kakku pysyy raikkaana.

Muoto

Voileipäkakku voi olla pitkänomainen tai pyöreä. Suorakaiteenmuotoinen kakku syntyy kätevästi paahtoleipäpaloista tai tiiviimmästä vuokaleivästä. Pyöreän saa muotoiltua joko pyöreään vuokaan leivotusta leivästä tai paahtoleipäpaloista leikkaamalla.

Kostutus

Kakkukerroksia ei tarvitse juuri kostuttaa, jos leipä on pehmeää paahtoleipää. Tiiviimpi vuokaleipä vaatii perusteellisemman kostutuksen ja vetäytymisen. Kostutus voi olla kakun makuihin sopivaa eli kasvis-, kala- tai lihalientä, sitruunavettä tai vaikka olutta.

Täyte

Yhtä kakkua varten tehdään yleensä kaksi erilaista, toisiinsa sopivaa täytettä. Täyte voi olla kasviksista, lihasta tai kalasta.  Sitovana aineena on usein tuorejuustoa, ranskankermaa tai  turkkilaista jogurttia. Pestokin maistuu kakun täytteissä hyvältä. Pääasia on, että täyte sitoo kakun rakenteen yhteen.

Koristeet

Valitse koristeet kakun täytteiden mukaan. Jos täytteeseen on silputtu ruohosipulia, voi ruohosipuli koristaa myös kakun pintaa tai reunoja. Mieti yrteiksi ja koristeiksi aineksia, jotka eivät hetkessä nuukahda. Esimerkiksi porkkanalastut, oliivit ja herneenversot kestävät raikkaina, jos kakku joutuu odottamaan tarjoilua.

Tässä muutama ohje, joista kannattaa aloittaa

Kylmäsavuvoileipäkakku

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

On klassinen voileipäkakku, jonka täytteeseen on hienonnettu kylmäsavuleikkelettä. Koristelu on yksinkertainen ja helppo tehdä kietomalla viipaleet ruusukkeiksi kakun pintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästä löydät kylmäsavuhärkäkakun ohjeen.

 

Porkkanafeta-voileipäkakku

on kasviskakku, joka maistuu kaikille. Sen mehevät täytteet ovat maukkaita ja värikkäitä. Koristelu syntyy leikkaamalla juustohöylällä porkkanalastuja ja kietomalla ne ruusukkeiksi.

Tästä löydät porkkanafeta-voileipäkakun ohjeen.

 

Rieskavoileipäkakku

on helppo koota. Rieskojen väliin levitetään kahta eri täytettä, avokadoa ja lohta. Päälle tuoreita yrttejä ja kylmäsavulohta.

Tästä löydät rieskavoileipäkakun ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla