Ystävänpäivän menu huipentuu aistikkaaseen jälkiruokaan. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Ystävänpäivän menu huipentuu aistikkaaseen jälkiruokaan. Kuva: Panu Pälviä

Ystävänpäivän menu sisältää ohjeet aamiaisesta yömyssyyn. Näillä resepteillä hurmaat, hemmottelet ja sytyttelet!

Rakenna ystävänpäivän menu huolellisesti, sillä herkullisella ruualla jos millä on tie suoraan sydämeen. Näillä ohjeilla onnistut!

Hyvää huomenta, rakas

Kuva: Panu Pälviä

Tarjoa aamiaiseksi pannukakkuja, niin päivä lähteen ylellisesti käyntiin. Kuinka usein tavallisina aamuina teillä syödään juuri paistettuja pannareita? Ihanat kaurapannarit tehdään kaurahiutaleista ja banaanista, joten niihin ei käytetä lainkaan valkoisia jauhoja. Päälle sopii raikkaan makea sitruunasiirappi. Kaurapannareiden ja sitruunasiirapin ohjeen löydät täältä.

Leivo leipä suklaasta

Kuva: Arto Vuohelainen

Yllätä brunssilla suklaa-tomaattileivällä. Suklaa toimii yllättävän hyvin kirsikkatomaattien seurassa teeleivässä. Katso suklaa-tomaattileivän ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rakkausruuan raaka-aineet

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lakritsin ja mansikan uskotaan lisäävän intohimoa. Tee pienet mutta hurmaavat sormisyötävät pintxot mansikoista ja vuohenjuustosta. Marinoi lakritsilla. Garrotxa-palojen resepti on täällä.  Myös viinirypäleet ovat muinaisen Egyptin Kleopatran aikaisten uskomusten mukaan intohimoa kohottavia. Nyt on trendikästä paahtaa rypäleitä. Voit käyttää niitä lihan kumppanina tai tehdä mascarponella ja viinirypäleillä kuorrutettuja pieniä crostineja.

Sydän sinulle, ole ystävä minulle

Kuva: Arto Vuohelainen

Kun teet sydämenmuotoiset leivokset jätskitikkuihin ja koristelet ne vielä silkkinauhoilla, ei lahjansaajan sydän voi olla sulamatta. Keitä hyvä kahvi ja ojenna suklaasydän! Sydämellisten mokka-suklaaleivosten ohjeen löydät täältä. Samalla ohjeella voit leipoa myös kakun, jos sinulla on isompi ystäväpiiri hemmoteltavana.

Herätä ruokahalu aperitiivilla

Istuta rakas sohvalle ja tarjoa hänelle kuohuviini-tai samppanjapohjainen drinkki. Aperitiiviksi sopii esimerkiksi perinteinen Kir Royal tai mikseivät myös värikkäät samppanjadrinkit (kuvassa).

Illallinen kahdelle

Kuva: Anna Huovinen

Mikä sen romanttisempaa kuin dippailla yhdessä pehmeästi valuvaan, aromaattiseen juustosulaan leipäpaloja, perunoita ja suolakurkkuja? Maailman helpoin ”fondue” syntyy ranskalaisesta, raakamaidosta tehdystä Vacherin Mont d’Orista. Juustokiekko lämmitetään uunissa omassa rasiassaan ja fondue on valmis - eli juuri tämän helpompaa ei illallisen valmistaminen ole. Mont d'Or -fonduen ohjeen saat täältä. 

Intohimoinen jälkiruoka

Kuva: Panu Pälviä

Inkivääriä, passiohedelmää ja kiiviä sisältävä jälkiruoka ei yksinkertaisesti voi jättää kylmäksi. Inkivääri-passiopaahtovanukkaan ohjeen löydät täältä. Jos haluat mieluummin tarjota suklaata, kokeile suklaakohokkaita, joihin saat potkua chilistä. Chili-suklaakohokkaiden ohjeen löydät täältä.

Kuuma yömyssy

Kuva: Sami Repo

Tarjoa yömyssyksi makea, lämmin, maitopohjainen drinkki, johon voit lorauttaa hiukan terästystä. Kuuman Marianne -drinkin resepti löytyy täältä.

Ihanaa ystävänpäivää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla