Niin raikkaan näköistä, että jano tuli! Kuva: Panu Pälviä
Niin raikkaan näköistä, että jano tuli! Kuva: Panu Pälviä

Booli on helppo tapa tarjota virkistävät juotavat isollekin juhlaväelle. Tänä kesänä päivität perusboolin jännittäväksi esimerkiksi kurkulla, jäätelöpalloilla tai vihreällä teellä.

Villi sitruunasorbettibooli

Tälle kulholle tenavat eivät pääse vaan aikuiset saavat nautiskella jädensä rauhassa. Sitruunasorbettiboolin juju on sorbetti- tai jäätelöpallot jääpaloina! Tämä on myös sitrusten ystävän lempibooli: sitruunaa, appelsiinia ja iki-ihanaa limoncelloa! Pyörittele pallot jo edellisenä päivänä pakastimeen, jolloin ne päätyvät uiskentelemaan sitrusmereen mahdollisimman kylminä. Tämä booli pitää tosin nauttia pikaisesti!

Sitruunasorbettiboolin ohje löytyy täältä.

Punastelevan morsiamen booli mansikasta ja raparperista

Mansikka ja raparperi ovat alkukesän tehokaksikko, joka suloistuttaa tämän juhlavan boolin. Punastuneen morsiamen booli ei ole vain kesän nuorikkojen yksinoikeus vaan booli sopii kaikenlaisiin kesäjuhliin mainiosti. Syötävillä kukilla saat boolille herkän ilmeen.

Punastuvan morsiamen boolin ohje löytyy täältä.

Viileä ja valloittava kurkkubooli

Kurkku on nyt niin kuumaa, että vanha sanonta viileästä kurkusta saa jäädä unholaan. Kurkku antaa boolillekin ihanan raikkauden ja vehreyden. Tämän boolin hauska idea on jäädyttää jääpalat viinirypäleistä. Rypälejääpalat eivät laimenna boolia (ne ovat muuten herkkua myös sellaisenaan pakastimesta syötynä).

Kurkkuboolin ohjeen löydät tästä.

Pirteä mojito-jääteebooli

Kukapa ei voisi vastustaa juuri valmistettua mojitoa! Jotta kenenkään ei tarvitsisi toimia baarimikkona koko juhlien ajan, valmista jättimojito boolikulhoon. Vihreä tee antaa uuden säväyksen tuttuun mintun, limetin ja rommin makuun. Tämä on booli, joka hupenee hetkessä!

Mojito-jääteeboolin ohjeen löydät täältä.

Värikäs marjatarhanbooli

On aivan oikein ja ok nauttia myös perinteisemmästä pakastetuilla marjoilla jäähdytetystä boolista. Marjatarhanbooli sopii niin pihabileisiin kuin synttärijuhliinkin. Boolissa maistuvat ainakin raparperi, karpalo ja sitruksetkin. Marjat voit valita oman makusi mukaan.

Marjatarhanboolin ohjeen saat täältä.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.