Kupliva kuohujuomakausi käynnistyi vapusta ja jatkuu kiihkeänä kohti kesää. Soppa365 valitsi kymmenen täsmäkuohua kevään juhlahumuun.

Cocktailkuohu

Amalía, 7,98 e. Käypä peruskuohuviini, jossa on hinta-laatusuhde kohdallaan. Hyvä valinta juomasekoituksiin. Terästä vaikka tilkalla raparperilikööriä tai lusikallisella marjasosetta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

Lipittelykuohu

Fiorentino Prosecco Extra Dry, 9,97 e. Maailmalla proseccot ovat trendikkäitä. Tämä italialainen on rapsakan kuiva ja pienikuplainen. Alkupuraisussa on sitrusta ja hapanta omenaa, jälkimaku hiukan kukkainen ja makeahko. Omiaan kepeään lipittelyyn.

 

 

 

Juhlakuohu

Alexandre Bonnet Perle Rosée Brut, 32,90 e, on Alkon edullisin roseesamppanja. Maussa punaisia marjoja, punaherukkaa ja vadelmia. Mukavan lempeät kuplat. Juhlavampi aperitiivivalinta.

 

 

 

Kalakuohu

Stift Klosterneuburg Mathäi Brut, 16,84 e. Raikkaan hapokas, aavistuksen mausteinen ja runsas Grüner Veltliner. Loisto-ostos kalaruokien kylkeen.

 

 

 

Kilistelykuohu

Vincent Chaudray Crémant de Bourgogne Brut, 14,48 e. Tyylikäs, omenainen ja pehmeä kuohuviini, jossa on mukana aavistus paahteisuutta ja mineraalisuutta. Ihana kilistelyjuoma, mutta toimii myös esimerkiksi kanacaesar-salaatin kanssa.

 

 

 

Kestokuohu

Cono Sur Brut, 10,90 e. Chileläiset viinit ovat suomalaisten suosikkeja. Tämä raikas kuohuviini on omiaan juhliin, sillä se kestää pienen lämpenemisen ja toimii myös cocktailpalojen kera.

 

 

 

Mansikkakuohu

Araldica Brachetto d’Acqui 11,98 e. Makea, punainen kuohuviini mansikkaisella aromilla. Täydellinen punaisten marjojen, etenkin mansikoiden, kumppani. Rohkea kokeilee myös lihaleikkeleiden kanssa.

 

 

 

Ruokakuohu

Vouvray Tête de Cuvee Brut, 15,50 e. Kypsän sitruksinen kuohu Ranskan Loiresta. Kelpo viini läpi aterian. Kokeile etenkin itämaisen ruuan tai grillattujen äyriäis- ja kalaruokien kanssa.

 

 

 

Kuskikuohu

Mustaherukka Lehtikuohu, 13,34 e, alkoholiton kuohujuoma Pohjois-Karjalan Kontiolahdelta. Valmistettu mustaherukanlehdistä. Hienostunut valinta kuskille.

 

 

 

Huijarikuohu

La Jara Organic Frizzante Rosé, 8,94 e, ei ole kuohuviini vaan pirtsakasti pirskahteleva ja raikas luomuroseeviini. Kuohuviinipullon avaamista pelkääville tiedoksi: tämä viini on suljettu kruunukorkilla.

 

 

 

Tuotekuvat: Alko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla