Hauska etiketti pistää hyllystä silmään. Kuva: Mikko Hannula
Hauska etiketti pistää hyllystä silmään. Kuva: Mikko Hannula

Mieleenpainuva etiketti auttaa kiireistää viinishoppailijaa. Myyjät tunnistavat kyllä kuvailut "kanaviini" tai "pöllöpullo". Asiantuntijat listasivat maukkaimmat!

Jätkäpunkku

Biodynaaminen Matsu El Picaro, 9,99 €, on osa sarjaa, jossa etiketin mies kertoo viinin iästä. El picaro tarkoittaa häpeämätöntä ja konnaa. Kypsä, makean hilloinen ja tanniininen punkku sopii vaikka salamipizzalle.

Vinkuva possu

Lastenlorusta nimensä saanut Squealing Pig Sauvignon Blanc, 12,99 €, on pakattu muovipulloon. Eloisa, raikkaan hapokas ja herukkainen valkkari kalalle, katkaravuille ja vuohenjuustosalaateille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mustekalaviini

Itävaltalainen Beck Ink 2015, 16,50 €, on nuoren viinintekijän Judith Beckin ultraluomu alkuviini. Jos pidät raikkaan hapokkaista punaviineistä, kuten pinot noiresta, kokeile tätä. Viilennä ja tarjoa possun tai lohen kanssa.

Pirun hyvää

120 miljoonaa dollaria. Sen verran rocktähdeltä näyttävä Charles Smith sai myytyään katu-uskottavan viinibrändinsä. Pirullisen mehukas The Velvet Devil Merlot, 14,98 €, on kiedottu pehmeisiin tanniineihin ja sopii kaikille ateriolle.

Pöllöpullo

Kansainväliset trendikatsaukset povaavat nousua laadukkaille eurooppalaisille ”lähiviineille”, joiden hinta ei huido pilvissä. Portugalilainen Tyto Alba, 14,53 €, on runsas ja mehukas, mukavan mausteinen pihviviini.

Kanan kanssa

Ranskalainen La Vieille Ferme Blanc, 9,95 €, on pätevä valkoviini kanacaesarin ja kanapastan seuraan. Hedelmäisessä, pirteässä maussa on kypsää sitruksisuutta ja omenaisuutta.

Ompeluviini

Jos harrastat ompelemista, ilahdut taatusti ompelukoneella koristetusta La Sastrería Garnachasta, 7,49 €. Kirsikkainen viini ei ole elämää suurempi, mutta hintakaan ei ole paha.

 

Viinisuositukset: Sanna Maskulin ja Tuomas Tanttu

Sisältö jatkuu mainoksen alla