Vetinen olut on kuin samppanja - se sopii loistavasti ruualle kuin ruualle, väittää huippukokki.

Viikonloppuna Helsingissä järjestetään olutfestivaalit, joka esittelee olutharrastajien lempijuomia. Esillä on lukuisia voimakkaasti humaloituja IPA-oluita, pisteleviä hapanoluita ja muita nyt muodikkaita oluita. Yksi oluttyyppi jää tapahtumassa todennäköisesti vähälle huomiolle: kevyt ja vetinen lager. Jos olet maistanut amerikkalaista Budweiseria tai meksikolaista Coronaa, tiedät millaisesta oluesta on kyse.

Mutta kevyelläkin oluella on ystävänsä, jopa kulinaarisen maailman huipulla. Esimerkiksi newyorkilainen huippukokki David Chang tunnusti GQ-lehdessä rakastavansa vetistä lageria. Nuorena hän joi sitä, koska se oli halpaa. Aikuisena siitä tuli työpäivän päättävä rituaali ja luotettava janojuoma.

Changilla on myös gastronominen syy valita ”huono” olut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Mitä kevyempi olut, sitä paremmin se sopii ruualle", kokki vakuuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siksi Michelin-kokki tilaa ravintolassa aina ”huonointa” listalta löytyvää olutta. Se kun imartelee ruokaa kuin ruokaa.

"Se on kuin samppanja, joka sopii lähes kaikelle syötävälle", Chang sanoo GQ:n julkaisemassa artikkelissa.

Tosiaan. Eihän perussamppanja ole mikään makupommi, vaan kevyesti hapokas, raikas ja rapea juoma, joka huuhtoo suun hyvin. Niin toimii myös kevyt ja halpa olut.

Varsinkin tuliseen ruokaan ihastuneiden kannattaa antaa vetiselle oluelle mahdollisuus, sillä vetinen olut toimii parhaiten vahvasti maustetun ruuan parina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla