Juhannuksena pöytä pannaan koreaksi ja lämmitellään saunassa sekä tansseissa. Silloin virkistys on paikoillaan.
Juhannuksena pöytä pannaan koreaksi ja lämmitellään saunassa sekä tansseissa. Silloin virkistys on paikoillaan.

Sopan toimitus valitsi täsmäjuomat juhannuksen olennaisiin tilanteisiin. Grillaa, pelaile tai käy vaikka lavatansseissa!

Löylyjuoma Iisalmesta

Löylyjen jälkeen maistuu raikas juotava. Saunajanon sammuttamiseen sopii mainiosti Sandelsin vehnä (n. 2,50 e). Kotimainen kuohkea vehnäolut passaa mukavasti myös vaikkapa aasialaishenkisten kanavartaiden kaveriksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Makkaran makupari

Grillioluiden klassikko ESB – Fuller's Extra Special Bitter (3,98 e) maistuu pehmeän miellyttävältä ja on omiaan myös grillimakkaran seuraan. Se kestää hyvin pienen käryn sekä ketsupin ja sinapin maut. Turvallinen valinta perinteiseen juhannuspöytään.

 

Mansikoille makeaa

Makeiden mansikoiden makupari on pirskahteleva ja ihanan kukkainen La Caliera Moscato d'Asti (7,98 e). Italialainen jälkiruokaviini toimii mainiosti myös mansikkakakun seurana tai nautiskeluviininä viilennettynä.

 

Kalapöydän piristys

Raikkaan sitruksinen Suomenlinnan Panimon Piper Wit (n. 4 e) on kelpo valinta kalapöytään. Vehnäoluessa maistuvat sitrus ja korianteri, joten Wit on hyvä valinta erityisesti kylmille kaloille. Toimii myös aasialaisen ruuan kyytipoikana.

 

Pelipussi

Juhannuspelailun lomassa voi hörppiä raikkaan omenaista Bool-juomaa (19,98 e). Juomavalmis booli on kipakan virkistävä, eikä niin makea kuin valmiit juomasekoitukset yleensä. Bool on pakattu 1,5 litran pussiin, joten se kulkee pelipaikalle ehjänä. Juo kylmänä!

 

Pihvimestarin punkku

Chileläinen Montes Twins (11,90 e) on hyvä lihaviini. Sen mustaherukkainen ja mausteinen maku komppaa kivasti naudanpihvin grilliraitoja. Sopii hyvin myös muiden lihojen kaveriksi.

 

Hapokas holiton

Reippaan sitruunainen Fanta Lemon (n. 2,50 e) virkistää kuumana päivänä sellaisenaan mutta on myös mainio boolien ja drinkkien raaka-aine. Maku tuo mieleen perinteiset lemonade-tyyppiset sitruunalimpparit.

 

Ryhdikäs brunssiskumppa

Uusiseelantilainen Lindauer-kuohuviini sai hiljattain roseeversion. Lindauer Rosé (12,79 e) on kuiva, hapokas ja herukkainen. Viinistä löytyy ryhtiä, joten se toimii ruuankin kanssa. Tarjoa tätä juhannuspäivän brunssilla tai alkumaljana.

 

Valssaajan virkistäjä

Lavatansseissa tulee säästä riippumatta hiki, ja silloin voi virkistäytyä kylmällä lonkerolla. Tämän vuoden uusi lonkeromaku on mustaherukka. Original Long Drink Cassis (2,52 e) maistuu erittäin kylmänä ja passaa kauniin violetin värinsä puolesta myös drinkkeihin.

 

Grillinsytyttelytonkka

Sopivan hiilloksen kehittyminen ottaa aikaa, joten juomaakin on hyvä varata reilusti. Karpaloinen Two Oceans Shiraz 2014 (29,90 e) toimii hyvänä mökkitonkkana, sillä se sopii kaikkien grilliruokien pariksi. Kokeile myös sangriassa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla