Olutguru Mikko Salmi nosti nämä oluet vuoden parhaiksi.
Olutguru Mikko Salmi nosti nämä oluet vuoden parhaiksi.

Glorian Ruoka & Viinin olutkirjoittaja Mikko Salmi nimesi suosikkinsa vuoden parhaiksi oluiksi.

Täydellinen saunaolut

Olvi Sandels Vehnä, 2,80 e/0,5 l

”Porovedeltä kuului kesän korvilla jänniä: iisalmelainen vehnäolut!

Olemme nykyään tottuneet niin valtaviin olutsortimentteihin, että emme välttämättä edes käsitä, että kyseessä on isolle panimolle haaste jo teknisestikin, koska panimon laitteet on suunniteltu lagerin panoon, eikä vehnäolutperinnettä Suomessa juuri ole ollut. Hatunnosto siitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aikana, kun monet oluet ovat yltiöhumaloituja ja ne ammentavat ideansa Jenkkilästä, saunan päälle on helpottavaa siemailla tasapainoinen, kepeä kotimainen vehnäolut. Ja vehnä kun on tuoreena parasta, suosin suodattamatonta suomalaista.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Burgerin raikas pari

Saimaa Brewer’s Special American Red Ale, 2,69 e/0,33 l

”Pakkaus on monelle puoli olutta – mutta onneksi ei puoli litraa. Pieni tölkki, siinäpä mainio annosmäärä. Meripihkan värinen Red Ale ilahduttaa tasapainoisuudellaan ja raikkaalla viinimarjan maullaan. Rouhean burgerin tai mehevän lihakimpaleen seuraan oluesta saa kelpo kaverin. Voisiko tämä olla jopa maitokauppaoluiden seuraava hitti?

Saimaan Juomatehdas on uudistunut onnistuneesti ja löytänyt visionsa. Tölkistä luettava tuoteinformaatio miellyttänee olutharrastajia ja opettanee uusia oluenystäviä. Tätä arvostan.”

Klassikko jälkiruuille

Chimay Blue, 4,39 e/0,33 l

”Oluttrendejä tulee ja menee. Kourallinen klassikoita pysyy, ja moni niistä tulee Belgiasta. Kypsiä hedelmiä, suklaata, banaania, mausteita ja moniulotteisuutta, missään liioittelematta. Chimay Blue on jälkiruokaolut parhaimmillaan: makeutta ja pientä alkoholin lämpöä, jotka kestävät kermaiset ja kylmätkin jälkiruuat, tumman suklaan...

Kiersin 90-luvulla belgialaisia panimoita ja opin hurjasti. Mieleeni jäi eräs iäkäs mies, joka harjasi käymistankkeja. Panimolegenda, sain sittemmin kuulla, ja tälle yhä hymyilen harja kourassa tankkien parissa hikoillessani. Puhdas tankki, hyvä olut.”

Vuoden parhaat oluet nimesi Mikko Salmi, olutkirjoittaja, -kouluttaja ja oluenpanija.

Lisää Glorian Ruoka & Viinin vuoden parhaita löydät tämän linkin takaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla