Kun lähdetään katsomaan ilotulitusta, piccolopullo mahtuu käsilaukkuun tai taskuun. Katso Sopan valitsemat parhaat pienet kuohuviinit uuteenvuoteen!

1. RAPSAKKA RAKETTIVIINI Rotari Rosé Brut, 3,98 e (0,20l), Italia.

Kauniin vaaleanpunainen, rapsakan kuiva ja marjaisa italialainen roseekuohu on Alkon paras minikuohari. Menee nätisti sävy sävyyn parmankinkun tai katkarapuleipien kanssa. Mukaan torille tai pellon reunaan, siellä missä paukkuu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

2. CAVALÖYTÖ Papet del Mas Cava Brut, 5,78 e (0,375 l)

Mieluummin puolikas pullo hyvää cavaa kuin iso pullo jotain, jota ei muista seuraavana päivänä. Mineraalisen tyylin ystävä nauttii tästä sitruksisesta raikkaudesta. Ei aiheuta välitöntä happohyökkäystä, vaikka rutikuivaa onkin. Rinnalle mitä vain suolaista purtavaa salamista oliiveihin ja perunasalaattiin, ja hyvin menee.

 

 

 

3. LEPPEÄ KESÄTUULAHDUS La Caliera Moscato d’Asti, 7,98 e (0,375 l)

Onkohan mitään tilannetta, johon kepeästi pirskahteleva, kukkainen moscato d’asti  ei sopisi. Makea kesäviini on räätälöity mansikoille, jälkiruokapöytään ja kakkujen seuraan. Mutta maistuu ihanalta keskellä talveakin ja ihan sellaisenaan, sillä makeuden vastapainona on raikasta sitruuksisuutta. Alkoholia viinissä on vain 5 %. Maista vaikka vuohenjuuston ja suolakeksien kanssa.

 

 

 

4. BRUNSSIKUOHU Zonin Prosecco Brut, 5,59 e (0,375 l)

Jos pidät Italiasta, yrteistä ja sitruunoista, tässä on mainio uudenvuoden maljajuoma ja buffettikuohu. Toimii myös uudenvuodenpäivän brunssipöydässä.

 

 

 

5. RAKKAUSJUOMA Pannier Sélection Brut, 17,99 e (0,375 l)

Kun pullon koko puolittuu, samppanjakynnys madaltuu. Ainoa huono puoli on, että tähän juomaan tulee himo. Kevyen paahteinen, lempeän hapokas maku ei kaipaa mitään muuta kuin parasta mahdollista seuraa. Mutta jos pöydässä on graavikalaa tai kylmäsavulohta, maku sen kuin paranee.

 

 

 

Artikkeli on päivitetty 17.12.2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla