Olutguru Mikko Salmen Mikropanimo-sarjan aiheena on pils, joka herättää ruokahalun ja maistuu etenkin suolaisen ruuan kanssa.

Tuoksu ja väri

Kullankeltainen ja kristallinkirkas. Pinnalle puhkeaa kuohkea vaahtokukka, ja humalan kukkea aromi tulvii lasista.

Maku

Rapsakka on kuvaavin sana. Siis tuntuva ja ryhdikäs katkeruus sekä selkeä, puhdas maltaisuus. Kuplia on kohtuullisesti tuomaan raikkautta.

Ruokapöydässä

Sopivasti katkera pils herättää ruokahalun. Hiilidioksidin ansiosta se puhdistaa tehokkaasti makuaistia suupalojen lomassa. Kunnolla suolatut ruoat toimivat aina loistavasti pilsin katkeruuden parina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile myös

Valkosipulinkynsien, serranonkinkun, oliivien, chorizon, sardellin, mustekalan... kaiken sormiruoan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nauti

Viileänä eli 8-asteisena kapeasta sylinterinmallisesta tai jalallisesta aromilasista.

Korkkaa kokeeksi

Prykmestar Luomupils 5,2 %, n. 4 e/0,5 l
Suosittelin tätä aikoinaan ravintola Savoylle vakio-olueksi. Oljenkeltainen, humalan aromia tuoksussa. Maultaan ryhdikkään katkera, silti tasapainossa maltaisuuden kanssa. Juureva, oikeaoppinen pils. Parhaita ruokapareja ovat vorschmack, blinit, ceviche, ilmakuivattu kinkku, savukala, äyriäiset, croque-monsieur-voileipä.

Pilsner Urquell 4,4 % 2,98 e/0,5 l
Kaikkien lagereiden äiti. Tuoksussa on asiaankuuluva diasetyyliä eli voin aromia. Huomaa maussa tšekkiläinen pyöreä maltaisuus yhdistettynä suuta kutittelevaan katkeroon. Parhaita ruokapareja ovat rasvainen kala, kermapohjaiset alkuruokakeitot, marinoidut ja mausteiset liharuoat, pehmeät lehmänmaitojuustot sekä uudet perunat ja silli (etenkin sipulisilli).

Mikropanimo-juttusarja kertoo, miten ruoka ja olut yhdistetään parhaalla mahdollisella tavalla. Lue aiemmat osat klikkaamalla tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla