Punertava ja makean maltainen brown ale on mehevän lihan ja fonduen kaveri, neuvoo olutguru Mikko Salmi.

Tuoksu ja väri

Punertavan oranssi, toffeinen ja hivenen paahteinen aromimaailma.

Maku

Makean maltainen, aavistuksen paahteinen ja ruuan kanssa sopivan raikas.

Ruokapöydässä

Karamellimaltaiset maut sopivat etenkin mehukkaiden ja konstailemattomien liharuokien seuraan. Pehmeyttä, pähkinäisyyttä ja juotavuutta.

Kokeile myös

Kaada makeaa brown alea marinadeihin ja taikinoiden kuohkeuttajaksi.

Nauti

Pienestä pintistä tai ohutreunaisesta lasista vain kevyesti viilennettynä, ei jääkylmänä.

Korkkaa kokeeksi

Huvila Brown Ale 4,6 %, n. 4,5 e/0,5 l
Upean punertava ja kevyesti paahteinen ruokaolut kotimaiselta Malmgårdin pienpanimolta. Rouhean maltainen ja hitusen katkera mutta samaan aikaan pyöreä ja tasapainoinen, tyylikkään aromikas esitys. Kokeile riistan tai poronlihan, haudutettujen pataruokien, porsaankyljysten, cassoulet'n, uunijuuresten tai metsäsienien kanssa.

Newcastle Brown Ale 4,5 %, n. 2,60 e/0,33 l
Punertavan oranssi klassikko vuodesta 1927. Tuoksultaan pähkinäinen, toffeinen ja hiukan hedelmäinen. Makeahkon raikas ja kevyt suutuntumaltaan, aavistuksen hunajainen. "Newkie Brownin" tie on käynyt työläisten janonsammuttajasta trendisettereiden käteen. Maista pariloidun pihvin seurana tai burgereiden, ribsien, lammasruokien tai maksan kanssa. Toimii myös lehmänmaitojuustojen tai juustofonduen seurana.

Mikropanimo-juttusarja kertoo, miten ruoka ja olut yhdistetään parhaalla mahdollisella tavalla. Lue aiemmat osat klikkaamalla tästä.