Tumma lager sopii oivasti olutsinapin maustamiseen.

Tuoksu ja väri

Tumman lagerin maussa on kahvia, suklaata ja siirappia. Väriskaala ulottuu läpikuultavasta meripihkasta aina tumman suklaan jyhkeyteen.

Maku

Mallas on kuningas tässä tyylissä. Katkero lymyilee taustalla, tekemättä itsestään numeroa. Pehmeyttä, pyöreyttä ja mehukasta bodya erikoismaltaista.

Ruokapöydässä

Makeahko, selkeän maltainen tumma lager sopii rasvaiselle porsaalle, paistetulle kanalle, knöödeleille, lihaisille makkaroille ja maksapihveille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeile myös

Höystä olutsinappi tummalla lagerilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nauti

Ronskisti kahvallisesta tuopista, joka pitää oluen syksyisen raikkaana eli 10–12-asteisena.

 

Korkkaa kokeeksi

Olvi Sandels Tumma 4,0 %, 3 e/0,568 l
Mukava ensiaskel tummiin lagereihin. Tiilenruskea väri, pehmeä ja makeahko maku ja kauttaaltaan raikkaan tasapainoinen. Mieto alkoholipitoisuus on plussaa pitkissä illanistujaisissa. Ruokapariksi sopivat mustapippurihärkä, grillatut kasvikset, villisikamakkara, braatvursti, sienet, hapanimelät ja makeahkot kastikkeet.

Ambar Negra 4,8 %, 2,80 e/0,33 l
Kastanjanruskea Ambar on uhkean paahteinen tuoksultaan, ja maku on suklaisen maltainen. Espanjan Zaragozasta tuleva tumma lager on höystetty andalusialaisella raakaruokosokerilla. Hyvät ruokaparit ovat friteerattu kana ja katkaravut, paistetut vihannekset, osterit, makeat ja suklaiset jälkiruoat.

Mikropanimo-juttusarja kertoo, miten ruoka ja olut yhdistetään parhaalla mahdollisella tavalla. Lue aiemmat osat klikkaamalla tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla