Olutguru Mikko Salmen Mikropanimo-juttusarjan aiheena on tällä kertaa vehnäolut ja sen parhaat ruokakumppanit.

Tuoksu ja väri

Ajattele banaania ja purukumipalloja. Tunne vehnän lempeä kirpeys ja runsaat kuplat kielelläsi. Ihaile vehnämaltaan kermanväristä hohtoa, josta vehnäolut eli weissbier saa nimensä.

Maku

Kevyt, raikas ja terhakan hapokas. Maku ei ole katkera, ja siksi vehnäolut viehättää monia, jotka eivät muuten oluesta pidä.

Ruokapöydässä

Vehnäoluen aromi pääsee oikeuksiinsa vähärasvaisen kalan kanssa. Se on kevyiden ruokien pari, mutta pärjää myös haastavien makujen, kuten kananmunan ja juustojen, seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeile myös

Viimeistele maa-artisokkakeitto tilkalla vehnäolutta juuri ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nauti

Hyvin kylmänä korkeasta ohutreunaisesta lasista.

Korkkaa kokeeksi

Keisari EloWehnä 4,7 %, 2,54 e/0,5 l
Suomalaisesta viljasta valmistettu, punertavan oranssi Elowehnä tuoksuu hennon hedelmäiselle. Maultaan keskitäyteläinen, tiivis ja kuivan hedelmäinen. Ruokapariksi sopivat järvikalat, sushi, kinkku ja meloni, caesarsalaatti tai quichet.

Weihenstephaner Hefe-weissbier 5,4 %, 3,57 e/0,5 l
Saksalainen vehnäolut parhaimmillaan, klassikko maailman vanhimmasta panimosta. Vaaleankeltainen, uhkean hedelmäinen, pirteän hapokas ja kestävän raikas. Kokeile ruuokaparina lohta, ankeriasta, savustettua kalaa, vuohenjuustosalaattia, munakkaita, couscousia tai tempuraa.

Mikropanimo-juttusarja kertoo, miten ruoka ja olut yhdistetään parhaalla mahdollisella tavalla. Lue aiemmat osat klikkaamalla tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla