Olutguru Mikko Salmen Mikropanimo-juttusarjan aiheena on tällä kertaa vehnäolut ja sen parhaat ruokakumppanit.
Tuoksu ja väri
Ajattele banaania ja purukumipalloja. Tunne vehnän lempeä kirpeys ja runsaat kuplat kielelläsi. Ihaile vehnämaltaan kermanväristä hohtoa, josta vehnäolut eli weissbier saa nimensä.
Maku
Kevyt, raikas ja terhakan hapokas. Maku ei ole katkera, ja siksi vehnäolut viehättää monia, jotka eivät muuten oluesta pidä.
Ruokapöydässä
Vehnäoluen aromi pääsee oikeuksiinsa vähärasvaisen kalan kanssa. Se on kevyiden ruokien pari, mutta pärjää myös haastavien makujen, kuten kananmunan ja juustojen, seurassa.
Kokeile myös
Viimeistele maa-artisokkakeitto tilkalla vehnäolutta juuri ennen tarjoamista.
Nauti
Hyvin kylmänä korkeasta ohutreunaisesta lasista.
Korkkaa kokeeksi
Keisari EloWehnä 4,7 %, 2,54 e/0,5 l
Suomalaisesta viljasta valmistettu, punertavan oranssi Elowehnä tuoksuu hennon hedelmäiselle. Maultaan keskitäyteläinen, tiivis ja kuivan hedelmäinen. Ruokapariksi sopivat järvikalat, sushi, kinkku ja meloni, caesarsalaatti tai quichet.
Weihenstephaner Hefe-weissbier 5,4 %, 3,57 e/0,5 l
Saksalainen vehnäolut parhaimmillaan, klassikko maailman vanhimmasta panimosta. Vaaleankeltainen, uhkean hedelmäinen, pirteän hapokas ja kestävän raikas. Kokeile ruuokaparina lohta, ankeriasta, savustettua kalaa, vuohenjuustosalaattia, munakkaita, couscousia tai tempuraa.