Grilli ja olut ne yhteen sopii. Kuva: <span class="photographer">iStock</span>
Grilli ja olut ne yhteen sopii. Kuva: iStock

Grilliolut hakusessa? Glorian ruoka & viini kahlasi oluthyllyn puolestasi läpi ja valitsi parhaat makuparit kemuihin.

1. HIILLOKSEN ODOTTELUUN

Stallhagen Hefeweizen, 4,7%, 2,89 e/0,33 l.

Perinteisiä baijerilaisia vehnäoluita täyteläisempi, pyöreän pehmeä olut vaahtoaa ihanasti ja sammuttaa hiillosta odottelevan grillaajan janon. Tarjoa huikopalana vaikka graavikalaleipää, täytettyjä kananmunia tai kesäsalaattia.

2. HITTIJUOMA

Lervig Sour Suzy, 4%, 3,79 e/0,33 l.
Viiltävän raikas hapanolut on tämän kesän hitti. Simalta ja sitruunapommikarkeilta tuoksuva ja maultaan huikean kuiva norjalaisolut on taatusti erilainen janojuoma. Maistele esimerkiksi valkosipuli-sitruunasilakoiden tai manchegon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. PERSOONALLINEN IPA
MiLa Brew Puisto IPA, 4,6%, 3,79 e/0,33 l.

Löytyykö seurueesta IPA-tyyppi? Varaa kylmään helsinkiläisen mikropanimon raikkaan katkera olut ja yllätä ystäväsi jälkimaulla, jossa tuntuu lakritsi ja pihka. Kesyttää possunribsit ja tulisimmatkin wingsit, ja sopii myös chilillä maustetuille tiikeriravuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. MAKKARAOLUT

 

To Øl Primal Pils, 6%, 3,99 e/0,33 l.

Kun grillissä tirisee lammasbraatwurst tai muu rasvainen makkara, juomalta vaaditaan päättäväistä katkeruutta ja maltaista muhkeutta. Tässä tanskalaisoluessa piisaa molempia.

5. BBQ:N KUMPPANI

Fuller’s London Porter, 5,4%, 3,99 e/0,5 l.

Grillissä kypsennetty, paahteisen makuinen liha kaipaa oluelta paahteisia aromeita – niitä tarjoaa verraton perinneportteri, jonka maussa leikittelevät makea mallas, suklaa ja jopa kahvi.

6. TÄSMÄPARI KASVISVARTAILLE

Bryggeri Golden Ale, 5,6%, 4,5 e/ 0,33 l.

Grillatut vegeburgerit ja kasvisvartaat maistuvat vielä paremmilta, kun ne saavat seuraansa raikasta ja pehmeän makeaa olutta. Katkeruus on tässä helsinkiläisen pienpanimon hedelmäisessä oluessa vain taustavoima.

7. UUSI VEHNÄ

Mathildedal Mathilda Vehnä, 4,5%, 3,95 e/0,33 l.

Pienen kyläpanimon vehnäolut komppaa sopivan happamuutensa takia loistavasti grillattuja kasviksia. Lagermaisen maltaisen juoman maussa on tuhdisti hedelmää.

Artikkeli on julkaistu aiemmin kokonaisuudessaan Glorian ruoka & viini -lehdessä ja sen on kirjoittanut Mikko Salmi. Kuvat: Alko ja valmistajat

Sisältö jatkuu mainoksen alla