Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Kun gini vaihtuu vermuttiin, GT:stä tulee VT.
Kun gini vaihtuu vermuttiin, GT:stä tulee VT.

Yksi VT, kiitos! Kahden aineksen vermuttitonic on pimenevän vuodenajan vähäeleisin cocktail, joka maistuu raikkaan mausteiselta.

Löytyykö kaapin perukoilta pullo vermuttia? Se kannattaa ottaa käyttöön. Klassikkococktaileihin, kuten Dry Martiniin, Negroniin ja Americanoon, kuuluva aines tuo mausteisuudellaan syksyistä lämpöä juomasekoituksiin.

Esimerkiksi punainen vermutti pelaa hienosti ginin paikkaa tonicin parina. Lopputuloksena syntyy yksinkertainen, matala-alkoholinen vermuttitonic.

Ja jos joku vieraista sattuu kysymään, voit kertoa, että vermutti on väkevöityä koiruoholla maustettua viiniä, joka on saanut nimensä saksankielisestä koiruohoa tarkoittavasta wermut-sanasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ohjeen löydät tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juttu on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 8/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla