Alle kympin löytö, vuoden paras edullinen kuohuviini ja muut soppa365:n toimituksen suosikit uudenvuoden juhlaan.

1. Huippulöytö - roseecava alle 10 e

Niin valtava kuin kuohuviinien valikoima Alkossa onkin, alle kympin kuohuviinit tuppavat olemaan proseccoa. Espanjalainen vaaleanpunainen cava Hill Cuvée Panot Rosé Cava Brut, 8,49 e, on ilahduttava poikkeus, ja omassa hintaluokassaan erinomainen löytö. Kuivassa maussa on punaisia marjoja herukoista vadelmiin, ja niitä ryhdittää vieno mineraalinen vivahde, jota tämän hintaluokan kuohuista harvemmin löytää. Jos tarjoat tämän kanssa ruokaa, esimerkiksi lohipasta tai kanasalaatti ovat oivia valintoja.

2. Vuoden 2018 paras edullinen


Luomucava Parés Baltà 'b' Cava Bru, 11,98 e, kuuluu Alkon parhaimpiin edullisiin kuohuviineihin, ja valittiinkin Glorian ruoka & viinin vuoden 2018 parhaaksi kuohuviiniksi omassa hintaluokassaan. Raikas hapokkuus ja paahteisuus tekevät tästä sitruksisesta cavasta ryhdikkään ja tasapainoisen. Toimii täydellisesti uudenvuoden juhlakuohuna ja ruokapöydässä pikkusuolaisten tai tapasten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Huikea hinta-laatusuhde


Etelä-afrikkalainen Pongrácz Méthode Cap Classique Brut, 15,88 e, ei ehkä ole helpoin lausuttava, mutta nimi kannatta silti opetella, sillä tässä kuohuviinissä on järeän hyvä hinta-laatusuhde. Maussa on herkullista omenaisuutta ja sitruksisuutta. Intensiiviset, tyylikkäät kuplat ja pitkä, hieman mausteinen jälkimaku viimeistelevät nautinnon. Kalat ja äyriäiset pitävät tästä. Saman tuottajan rosee on myös omassa hintaluokassaan loisto-ostos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Samppanjan sijaan


Torelló 225 Gran Reserva Cava Brut Nature, 28,90 e, on hyvä vaihtoehto, kun mietit, ostaisitko juhlakuohuksi edullisen samppanjan vai vähän hintavamman, erikoisemman kuohuviinin. Tammikypsytetyn cavan maku on kuiva, runsas ja vivahteikas. Kypsän hedelmäisyyden lisäksi maussa on paahteisuutta ja mausteisuutta, jopa vienoa kukkaisuutta. Brut nature tarkoittaa, että viiniin ei ole lisätty lainkaan sokeria. Tarjoa tätä vaikka kypsän, vähän voimakkaamman juuston, savulohen tai paahtopaistisalaatin kanssa.

5. Bonuksena löytö Alkon tilausvalikoimasta

Kaunis etiketti sai varmaan monet meistä tarttumaan Villa Conchiin, 11,49 e, ja onhan se pirtsakka cava juhlatilaisuuksiin. Mutta pistä 5 euroa lisää likoon, niin saat saman sarjan fiinimpi ja hieman hintavampi versio, Imperial Cava Extra Brut, 16,99 e, on huomattavasti moniulotteisempi maultaan. Raikas hedelmäinen maku silattuna kermaisella suutuntumalla tekee tästä juhlavan uudenvuoden juoman. Viini kuuluu Alkon tilausvalikoimaan, mutta löytyy monista Alkoista hyllystä.

Kuvat: Pia Inberg ja Alko

Sisältö jatkuu mainoksen alla