Soppatoimitus testasi kymmenen Alkon glögiä. Voittajiksi nousi sekä ennakkosuosikki että muutama yllättäjä.

Vaalea voittaja ja raadin suosikki: Viehkeä vuosikerta-Blossa

Tänä vuonna ei mene metsään, jos valitsee glögin pullon perusteella. Blossa 15:n pakkausestetiikka hurmasi naisvaltaisen makuraadin. Teepohjaisen juoman viehkeä tuoksu saa haluamaan lisää. Maussa bergamotti maistuu juuri sopivasti, mukana on myös mehukas rusinaisuus. Jälkiruokaviinimäinen, mutta raikkaampi, kommentoi eräs testaaja.

Kenelle? Kun haluat jotain muuta kuin sen peruspunaviiniglögi. Täydellinen lahjapullo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hinta: 13,99

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Punainen voittaja ja raadin yllätyssuosikki: Rauschgoldengel Glühwein

Luomuhehkuviini vie maistelijansa suoraan saksalaiselle joulutorille, hytisemään sopivasti pakkasessa ja tuoksuttelemaan paahdettujen kastanjoiden ja hapankaalin tuoksua. Skandiglögeihin verrattuna saksalainen hehkuviini on niukkamausteinen eikä lainkaan ätläkkä: tätä voi juoda kolpakkokaupalla!

Kenelle? Edullinen juoma isollekin porukalle.

Hinta: 9,99

Raadin perintöprinsessa: Ei liian makea Hehkuviini

Perinteinen ei ole aina pahasta. Jo vuodesta 1933 markkinoilla ollut suomalainen Hehkuviini piti pintansa glögimittelössä ja erottui edukseen vähemmän makeana vaihtoehtona. Alkoholipitoisuudeltaan korkea (22%) suomalaistyyppinen glögi kilpailee vahvasti makeamman glögin vaihtoehtona.

Kenelle? Suomalaiseen makuun.

 Hinta: 10,39

Alkoholiton yllättäjä: Blossa Alkoholfri Glögg

Alkoholiton Blossa-glögi kävisi raatimme mielestä sellaisenaan aikuisten joulujuomasta. Tuoksu ja maku ovat tuhteja, jopa alkoholisia verrattuna mehuglögijuomiin. Glögin maussa on reilusti ja hyvällä tavalla rusinaa, kanelia ja neilikkaa. Maku ei ole liian siirappinen vaan juuri sopivan raikkaan makea. Kaiken lisäksi juoma on edullinen vaihtoehto.

Kenelle? Aidosti hyvä autoilijan joulujuoma.

Hinta: 3,99

Glögien työhevonen: Blossa Vinglögg

Jokajouluinen ja perinteinen Blossa-glögi on varma valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen. Juomassa on sopivasti glögimausteita ja rusinaisuutta. Glögi kirvoitti raadissa kaunistelemattomien kehusanojen virran: Yksinkertaisesti hyvä! Tasapainoinen! Ei lainkaan esanssinen!

Kenelle? Kenelle tahansa punaviiniglögin ystävälle.

Hinta: 7,85

Tuju pakkaspäivän paukku: Loimu 2015

Vahva ja alkoholipoitosuudeltaan korkea (18 %) Loimu ei sovi lipittelyglögiksi. Mustaherukkainen juoma sopisi kuumana pikkupaukkuna hiihtolenkin jälkeen lämmittämään. Tuhdin glögin olemus on kukkea, jopa parfyyminen. Reilu alkoholipitoisuus maistuu.

Kenelle? Reippailijoille ja muuten vaan reipaille emännille ja isännille pieni tujaus "lääkkeeksi".

Hinta: 14,49

Ajatuksena ihana: Lumoava Mustikkaglögi

Mustikka on vaikea glögiraaka-aine. Marjaa tarvittaisiin todella reilusti, jotta se alkaisi maistua. Tässäkin punaviinipohjaisessa juomassa mustikan vieno maku hukkuu makeuden alle eikä yhdisty joulumausteisiin. Tähtianiksen maku puskee läpi. Ajatus lämmittää, mutta juoma ei käytännössä oikein toimi.

Kenelle? Drinkkimestarille, esimerkiksi loraukseen porejuomaa ja reilusti jäitä yhdistettynä. Sopii myös riisipuron päälle "silmäksi".

Hinta: 8,99

Pinkkii ja glitterii: Jouluglögi Vadelma

Glögissä tuoksuu vaaleanpunainen karkkikauppa, vadelmaveneet ja Barbin pinkit korkkarit. Juoman maku seuraa tuoksua karkkimaisen makeana ja esanssisena.

Kenelle? Makeasta pitäville pikkujouluhulinoihin. Jos pullon etiketti vetoaa, saatat pitää myös itse juomasta.

Hinta: 8,79

Ristiriitainen: Herrljunga 1911 Appelsiini-Suklaa Glögi

Appelsiini-suklaaglögin tuoksu tuntuu nenään heti, kun pullo on auki. Onko tähän juomaan kaatunut kanelipurkki? Kanelin tuoksu on överi, jopa tunkkainen. Uutuusglögi on kuitenkin sitä, mitä lupaakin: suklaa ja appelsiini maistuvat. Maku on parempi kuin tuoksu. Glögi jättää ristiriitaisen vaikutelman.

Kenelle? Leipojalle, joka haluaa terästää appelsiini-suklaakakkunsa alkoholipitoisella kostutuksella.

Hinta: 10,89

Omenalimppari: Tuike valkoviiniglögi

Hyvät valkkaripohjaiset glögit olisivat kaivattuja, kaikille kun punaviini ja sen glögimuunnokset eivät maistu. Valkoviini ja joulumausteet kohtaavat kuitenkin usein haasteita yhdistyessään. Tuike-glögi ei ole poikkeus. Juoman tuoksuttelu herättää muiston lapsuuden omenalimusta, mutta useimpia juoma ei vakuuta. Viinien smurffilimu, vertaa eräs maistelijoista.

Kenelle? Maalaiskaupungin kunnanvaltuuston pikkujouluihin.

Hinta: 7,89

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla