Maistoimme 12 Alkon glögiä, ja joukosta löytyi sekä vuoden trendimaulla maustettuja uutuuksia että perinteisiä, aina varmoja valintoja. Soppa365:n toimituksesta koottu raati ihastui erityisesti savuisen metsäiseen uutuusglögiin.

Tänä vuonna Soppa365:n glögiraadin maistettavana oli Alkon glögeistä sekä uutuuksia että perinteisiä tuttavuuksia. Trendeissä näkyi myös ruokapuolella trendinä ollut lakritsi. Mukana on tänä vuonna myös rosee- sekä kuohuva glögi.

Raadin suosikiksi nousi Blossan vuosikertaglögi, mutta kärkikahinoihin nousivat myös Loimun vuosikertaglögi sekä saksalainen hehkuviini Glühwein. Toinen sija jakautuikin näiden kesken. Muita glögejä ei laitettu tiukkaan paremmuusjärjestykseen, sillä tilanteesta ja juojasta riippuen kaikilla on paikkansa. Maistettujen joukossa ei ollut yhtään juomakelvotonta glögiä.

Lue raadin kuvailut ja suositukset:

Uudet ja ihmeelliset

1 Raadin suosikki: Lohtuglögi - Blossa 16

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen? Savuinen ja metsäinen. Maussa variksenmarjaa ja havuisuutta sekä tyylikästä savuisuutta. "Ihana, tätä voisi naukkailla vähän joka ilta", raadin jäsen kuvailee makua.

Kenelle? Savuviskin rakastajalle saunan jälkeen. Vilukissalle naukkailuglögiksi, lämmikkeeksi ja lohtuglögiksi koko pimeälle vuodenajalle. Metsän rauhoittavaa vaikutusta kaipaavalle. Sopii myös lahjapulloksi.

Hinta? 13,99 e

2 Joulukirkkoglögi - Loimu 2016

Millainen? Mausta tulee mieleen hedelmä-salmiakkikarkki, mutta miellyttävällä tavalla. Maku ei kuitenkaan ole äkkimakea. Glögissä maistuvat myös karvaat punaiset marjat; puolukkaa, aroniaa ja karhunvatukkaa. Yllättävän raikas. Kaunis väri.

Kenelle? Perinteisen perhejoulun viettäjille joulukirkon jälkeen. Hieno pullo sopii myös tuliaiseksi (ja lopulta kynttilänjalaksi).

Hinta? 13,98 e

3 Jouluostosglögi  - Wintertal Organic Glühwein

Millainen? Mantelia, piparimausteita ja marsipaania. Maku vie ajatukset saksalaiselle joulutorille ja raadista kuuluu kommentti: "Ai kun hyvää!" Glühwein ei ole yhtä makea kuin perinteiset suomalaiset glögit. Myös alkoholia on vähemmän (10%).

Kenelle? Jouluostoksilla väsähtäneen palautusjuomaksi. Myös tunnelmoijalle, joka sulattelee varpaita takkatulen loimussa hiihtolenkin tai pulkkamäen jälkeen.

Hinta? 9,99 e

4 Kippistelyglögi - Glöet

Millainen? Kuohuva sangria, johon on viritetty joulumausteita ja appelsiinia. Tarjotaan kylmänä. Maku on melko makea. Hieno joulunpunainen väri.

Kenelle? Kaikenlaisia loppuvuoden juhlia kippisteleville. Sopii jopa uudenvuoden glögiksi, sillä pullo pysyy mukavasti kylmänä lumihangessa. Ensitreffeillä jännittäville jään murtajaksi. Porukalla nautittavaksi. "Ilon kautta", kommentoi raatilainen.

Hinta? 12,89 e

Perinteiset ja tyylikkäät

5 Itsenäisyyspäivän glögi - Hehkuviini

Millainen? Perinteinen, vähemmän makea vaihtoehto. Alkoholipitoisuudeltaan korkea (22%) suomalaistyyppinen glögi.

Kenelle? Perinteistä suomalaista glögiä rakastavalle vaikkapa itsenäisyyspäivän iltaan.

Hinta: 10,39

6 Illallisglögi - Dufvenkrooks Vitvinsglögg Ekologisk

Millainen? Valkoviiniglögi, jonka tuoksussa on vahvasti neilikkaa ja kanelia. Maistuu melko makealta ja alkoholiselta, vaikka alkoholia on vähemmän kuin vahvimmissa glögeissä (10%). Hienostunut pullo ja tuoksua hienostuneempi maku. Hiukan punssimainen ja joulukakkumainen. Maussa sitruunankuorta ja raikkautta.

Kenelle? Kaveriporukan illallisten tervetuliaisjuomaksi. Sopii myös drinkkeihin. Joulukakun maistelijoille.

Hinta? 7,99 e

7 Autoilijan glögi - Blossa Alkoholfri Glögg

Millainen? Tuoksu ja maku ovat tuhteja, jopa alkoholisia verrattuna mehuglögijuomiin. Maussa on reilusti ja hyvällä tavalla rusinaa, kanelia ja neilikkaa. Maku ei ole liian siirappinen vaan juuri sopivan raikkaan makea.

Kenelle? Aidosti hyvä autoilijan tai muusta syystä alkoholitonta suosivan joulujuoma.

Hinta: 3,98 e

8 Jokapaikanglögi - Blossa Vinglögg

Millainen? Hyvällä tavalla perinteinen. Sopivasti glögimausteita ja rusinaisuutta. Glögi kirvoittaa raadissa kehusanoja: "Tasapainoinen! Ei lainkaan esanssinen!"

Kenelle? Punaviiniglögin ystävälle, joka ei lähde kikkailemaan uutuuksilla. Helposti esiin kaivettava pullo joka tilanteessa.

Hinta: 7,98 e

Villit ja trendikkäät

9 Lääkeglögi - Herrljunga 1911 Vadelma & Lakritsi

Millainen? Mausta tulee mieleen sokerilla ryyditetty yskänlääke. "Apteekkikamaa", kuvailee yksi raatilainen. Glögin tuoksu on kuin juuri avattu lakritsipussi.

Kenelle? Vällyjen välissä flunssaa parantelevalle. Lumitalkoiden jälkeen pihan kolasankarille "lääkkeeksi". Suklaakakkuun mausteeksi.

Hinta? 10,98 e

10 Joulukalenteriglögi - Chymos Lakritsi-Suklaaglögi

Millainen? Toimii sekä kylmänä että lämmitettynä riippuen onko suklaan vai lakritsin ystävä. Kylmänä maussa on enemmän lakritsia ja lämpimänä maistuu paahteinen suklaa. Makea. Lisäksi tuntuu glögin lämmittävä hönkä.

Kenelle? Makean ystävälle jälkiruokajuomaksi. Suklaa-addiktille, joka on syönyt jo kaikki joulukalenterisuklaat.

Hinta? 9,99 e

11 Tyttöjen pikkujouluglögi - Tuike Rosé Glögi

Millainen? Uuden roseeglögin tuoksu yllättää; se on kuin leivontapöydälle pölähtänyt piparimaustepussi, jossa on reilusti kanelia ja kardemummaa. Väri on kauniin vaaleanpunainen, joten tämä glögi kannattaa tarjota laseista. Makea, mutta ei kovin alkoholinen (8%).

Kenelle? Tyttöjen pikkujouluetkoilijoille (kokeile kylmänä jäiden kanssa!) ja vieraisille tulevalle mummolle.

Hinta? 7,98 e

12 Taloyhtiön pikkujouluglögi - Tähti Glögi Luomu

Millainen? Mausta tulee mieleen sangria. Tuoksu on esanssinen ja mehumainen. Maku on makea ja karkkimainen. Siinä on joulumausteita kuten pomeranssia. Vahvan alkoholinen (15%).

Kenelle? Taloyhtiön pikkujouluaktiiveille tai karaoke-pikkujouluja juhliville. Ei herkästi pääsärkyä tai morkkista poteville.

Hinta? 8,98 e

Pullokuvat: Alko

Sisältö jatkuu mainoksen alla