Kaaliperheessä on monta jäsentä. Kuva: Istockphoto
Kaaliperheessä on monta jäsentä. Kuva: Istockphoto

Suomalaisen Työn Liiton mukaan erityisesti kaalit ovat nousseet suomalaisten suosikkikasviksiksi. Myös maa-artisokka ja punajuuri maistuvat. Keräsimme tiedosta innostuneina yhteen nippuun Sopan herkullisimpia kaali- ja juuresohjeita.

Lehtikaalin ohella nyt muutkin kaalit ovat saavuttaneet uutta suosiota.

"Kauden suosikeista lehtikaali pitää edelleen pintansa, mutta sen rinnalle kuluttajien lempiraaka-aineiksi ovat nousseet myös muut kaalilajit, joiden paahtamisesta tai grillaamisesta tuli tänä kesänä hitti. Ylipäätään kasvisten paahtaminen sekä kaikenalainen ruoan savustaminen olivat oikea ilmiö", kotitalousopettaja Leena Korkalainen Keskon päivittäistavarakaupasta kertoo Suomalaisen työn liiton lehdistötiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lehtikaalin ja perinteisten keräkaalien ohella kauppojen valikoimissa on tällä satokaudella näkynyt pehmeälehtistä ja mietoa ruukkulehtikaalia ja ruttupintaista paistettuihin ruokiin sopivaa palmukaalia. Miedon ruukkulehtikaalin ilmestyminen vihannestiskeille ilahdutti erityisesti niitä, joille lehtikaalin maku on liian tuima. Palmukaali puolestaan löysi tiensä lehtikaalifanien pannuille erilaisiin paistoksiin ja patoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tällä hetkellä kotimaiset kaalit ja juurekset ovat sopivasti sesongissa, tuoreita ja edullisia. Niistä valmistuu helposti mitä kekseliäimmät ja trendikkäimmät ruokalajit, mutta myös perinteiset ja aina yhtä ihanat klassikot, kuten kaalilaatikko. Poimimme Sopasta kiinnostavimmat ruokaohjeet suosikkikasvisten hyödyntämiseen.

Valmista herkkuja kaaleista

Kurpitsa-lehtikaalikeitto

Lehtikaalipasta

Pähkinäiset savoijinkaalilohkot

Täydellinen kaalilaatikko

Kokeile paahdettuja kasvisruokia

Hunajakaalilohkot

Rapeat lehtikaalisipsit

Paahdettu juures-linssisalaatti

Tee juureksista monenelaista

Kauden parhaat punajuuri-ideat

Maa-artisokkakeitto

Maa-artisokkatahna

Selleripyree ja sitruunaöljy

Lue lisää kaaleista

Herkkä ruukkulehtikaali sopii salaatteihin

Palmukaali maistuu lehtikaalin ystävälle

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla