
Suomalaisen Työn Liiton mukaan erityisesti kaalit ovat nousseet suomalaisten suosikkikasviksiksi. Myös maa-artisokka ja punajuuri maistuvat. Keräsimme tiedosta innostuneina yhteen nippuun Sopan herkullisimpia kaali- ja juuresohjeita.
Lehtikaalin ohella nyt muutkin kaalit ovat saavuttaneet uutta suosiota.
"Kauden suosikeista lehtikaali pitää edelleen pintansa, mutta sen rinnalle kuluttajien lempiraaka-aineiksi ovat nousseet myös muut kaalilajit, joiden paahtamisesta tai grillaamisesta tuli tänä kesänä hitti. Ylipäätään kasvisten paahtaminen sekä kaikenalainen ruoan savustaminen olivat oikea ilmiö", kotitalousopettaja Leena Korkalainen Keskon päivittäistavarakaupasta kertoo Suomalaisen työn liiton lehdistötiedotteessa.
Lehtikaalin ja perinteisten keräkaalien ohella kauppojen valikoimissa on tällä satokaudella näkynyt pehmeälehtistä ja mietoa ruukkulehtikaalia ja ruttupintaista paistettuihin ruokiin sopivaa palmukaalia. Miedon ruukkulehtikaalin ilmestyminen vihannestiskeille ilahdutti erityisesti niitä, joille lehtikaalin maku on liian tuima. Palmukaali puolestaan löysi tiensä lehtikaalifanien pannuille erilaisiin paistoksiin ja patoihin.
Tällä hetkellä kotimaiset kaalit ja juurekset ovat sopivasti sesongissa, tuoreita ja edullisia. Niistä valmistuu helposti mitä kekseliäimmät ja trendikkäimmät ruokalajit, mutta myös perinteiset ja aina yhtä ihanat klassikot, kuten kaalilaatikko. Poimimme Sopasta kiinnostavimmat ruokaohjeet suosikkikasvisten hyödyntämiseen.
Valmista herkkuja kaaleista
Pähkinäiset savoijinkaalilohkot
Kokeile paahdettuja kasvisruokia
Paahdettu juures-linssisalaatti
Tee juureksista monenelaista
Kauden parhaat punajuuri-ideat
Lue lisää kaaleista
Herkkä ruukkulehtikaali sopii salaatteihin
Palmukaali maistuu lehtikaalin ystävälle