Kääri pekoniin ja grillaa. Hyvää tulee!
Kääri pekoniin ja grillaa. Hyvää tulee!

Turkulainen keittiömestari kääri raparperin pekoniin ja grillasi sen. Testasimme tämän somevillityksen ja muut jännät yhdistelmät.

Jenkit ovat pekoniin käärimisen mestareita. Rapakon takaa on kuulunut huhua jopa pekoniin käärityistä uppopaistetuista suklaapatukoista ja juustohamppareista.

Innostuimme testaamaan oikeasti herkullisen kuuloisia pekonikääreitä grillissä. Tältä ne maistuivat:

Pekoni, raparperi ja sokeri

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sosiaalinen media ja ruokasivustot ovat villiintyneet pekonilla vuoratuista raparpereista. Villityksen aloittivat Pasi Kuronen ja Matias Haapsaari, jotka tunnetaan Youtuben Kaks Kokkii -videosarjastaan. Miehet julkaisivat pekoniin käärityn raparperiohjeensa Twitterissä, jossa kuvailivat ruokaa näin: ”Kesän grillihitti! Pekoniin kääritty raparperi. Täydellinen makupari. Uusi #avocadopasta.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Makupari on tosiaan hyvä, sillä hapan rapareperin varsi ja rasvainen pekoni toimivat sulasti yhteen. Grillatessa raparperi pehmenee ja pekoni rapeutuu ihanasti sen pinnalle. Sokeri sulaa ja antaa lopputulokseen kevyesti karamellisen maun. Herkku sopii hyvin naposteluun, sillä on vaikeaa määrittää onko se alku- vai jälkiruoka.

Katso reseptimme pekoniraparperille täältä!

Pekoni, juusto ja taatelit

Suloisen makeat taatelit saavat ihanat makuparit suolaisesta juustosta ja lihasta. Makuyhdistelmä hipoo makuhermoja ja sopisi jopa viinilasillisen seuraksi.

Taateli leikataan auki, täytetään juustolla ja kääritään pekoniin. Grillissä juusto sulaa, pekoni rapeutuu ja taateli pehmenee. Odota hetki ennen kuin haukkaat, sillä juusto voi olla polttavan kuumaa.

Katso resepti täältä!

Pekoni, avokado ja chili

Avokado eksyy grilliin harvemmin, sillä sen rakenne on pehmeä eikä sitä mielletä grillivihannekseksi. Pienellä kikalla avokadosta tulee kuitenkin grillikelpoinen. Niin, tämä kikka on tietenkin pekoniin kääriminen.

Avokado leikataan neljäsosiksi, niiden pintaan sipaistaan chilikastiketta ja lopuksi kääräistään pekoniin. Grillistä tulessaan maku on loistava ja rakenne ihana: päältä rapea ja sisältä pehmeä.

Katso koko resepti täältä!

Kokeile kääriä myös nämä!

Jalapenot: puolita tuore jalapeno, täytä se tuorejuustolla, kääri pekoniin ja grillaa. Tulista ja maukasta!

Parsa: pekoniin kääritty ja grillattu parsa on klassikko! Kokeile tänä kesänä myös valkoista parsaa.

Neulapavut: tee neulapavuista nippu ja vyötä se keskeltä käärimällä pekoni tiukasti ympärille. Grillaa rapeaksi!

Broilerinfileet: Kuivakaksi mielletyt broiskufileet saavat mehukkuutta pekonista. Vot ennen pekoniin käärimistä sipaista fileen pintan vihreää pestoa. Grilliin vaan ja nauttimaan!

Olemme käärineet pekoniin myös tulisia jauhelihakepakoita.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla