Kesän paras mansikkakakku. Kuva Panu Pälviä.
Kesän paras mansikkakakku. Kuva Panu Pälviä.

Kun grilli on sammutettu ja kukat kerätty taikoja varten, on juhannus siinä vaiheessa, että voi päästää makeanhimon valloilleen.

Trendikakku on gluteeniton ja lakulla maustettu

Viimeistään kotimaisista mansikoista tietää, että nyt se kesä sitten alkoi! Syö ensimmäiset mansikat sellaisenaan pilko loput kakun päälle. Tämän muscovadolla makeutetun kakun juju on taikinassa. Taikina on gluteeniton, hasselpähkinäjauhoista valmistettu. Makua antaa ripaus lakritsinjuurta. Ranskankermakuorrutus tuo pintaan mukavasti hapokkuutta.

Kesän parhaimman mansikkakakun ohjeen saat täältä!

 

Kietaise kakku rullalle

Jouluhalko on vaihtunut juhannushaloksi. Koristele mansikkainen kääretorttu mascarponella ja raidota pinta lakritsikastikkeella. Sisällä rouskuu turkinpippurirouhe ja mehevät mansikat. Tästä ei halko parane!

Juhannushalon ohjeen löydät täältä!

 

 

Tuhdisti suklaata ja pinnalle kesämarjaa

Suklaakakku on siitä mainio, että sen voi valmistaa etukäteen ja tuoda kakkuvuoassa suoraan juhlapaikalle. Päälle vain tuoreita marjoja: mustikoita, mansikoita tai vadelmia tai vaikka kaikkia!

Suklaakakun ohjeen löydät täältä. 

 

Marenkikuorrutuksen uumenista löytyy banana split

Tämä on varsinainen juhannusyllätys! Valitse tämä ohje, jos juhlit uunin äärellä, sillä banana split käy hetken paahtumassa ennen herkuttelua. Pohjana on keksinmuruja ja mansikkasurvosta ja huntuna marenki. Mitä välissä on? Se pitää maistaa porukalla.

Banana split-uunijäätelön ohjeen löydät täältä.

 

 

Raikas raparperijäätelö virkistää juhlijat

Jos juhannusjuhlissasi riittää kylmätiloja, eikä leipominen inspiroi, pyöräytä jälkiruuaksi kulho kotijäätelöä! Tämän raikkaan jäätelön salaisuus on jogurtti ja ripaus kardemummaa. Syö pallo tai kaksi ja taas jaksat juhlia!

Raparperijäätelön ohje löytyy täältä.

 

Katso lisää hauskoja ohjeita Sopan juhannusreseptikokoelmasta!

Kuvat Panu Pälviä, Ullamaija Hänninen, Christina Aaltio