Arjen voitokkain kastiketrio. Kuvat: Sami Repo.
Arjen voitokkain kastiketrio. Kuvat: Sami Repo.

Nopea kastike arkiruualle? Ei ongelmaa! Tässä kolme soosia, jotka valmistuvat vartissa.

 

Hyvä kastike sopii monelle ruualle ja valmistuu ainakin arki-iltoina vikkelästi. Kun hallitset nämä kolme peruskastiketta, pyörität arkiruokaruljanssia mennen tullen.

Kokeile tomaattista valkoviinikastiketta possun tai kalan kanssa, sinappista tillikastiketta kalan tai broilerin kaverina sekä vikkelää tomaattikastiketta pastan tai kasvisruokien piristäjänä. Valmista tulee vartissa!

Tallenna kastikereseptit omaan Soppa-keittokirjaasi:

Tomaatti-valkoviinikastike

Sinappi-tillikastike

Vartin tomaattikastike

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.