Aina ei voi onnistua. Joskus keittiössä syntyy poikkeuksellista laatua, jota kukaan ei halua syödä.

1. Tämä on lihamureke

Mitä tapahtui: Ruoanlaittaja kokeili tyttärensä vehnä- ja maitoallergian takia valmistaa lihamurekkeen ilman korppujauhoja.

"Olisi pitänyt tietenkin korvata korppujauhot jollakin muulla, mutta mä vain jätin ne pois."

Epäilyttävän näköinen vaahto on munanestettä eli vettä ja kananmunaa. Vielä epäilyttävämmät täplät taas ovat sulatejuustoa, joiden tarkoitus oli ruoanlaittajan mukaan "tuoda murekkeeseen pehmeyttä".


Perinteisen lihamurekkeen ohje löytyy täältä.

2. Nämä ovat neliön muotoisia kalapuikkoja

Niihin tuli "rapea" pinta. Nam! Maillard-reaktio on herkullisen ruuan avainsalaisuus.


Kalapuikkohampurilaisten ohje löytyy täältä.

3. Tässä on coca colassa marinoitua lihaa

Harmi vain, että pataan jäi lihapakkauksen pohjalla oleva, verta ja nesteitä imevä harsopussi mukaan. Ihanaa herkuttelua!


Nyhtöpossun resepti löytyy täältä.

4. Tämähän on selvästi hotellin ravintolan lasagneannos!

Kun radiopersoona ja ohjelmapäällikkö Sami Tenkanen postasi tämän kuvan Instagramiin vuosi sitten, hän kysyi: "Onks tää sit sitä food pornoa?"

Koossa pysyvän lasagnen ohjeen löydät täältä.

5. Niin, tämä ei ole sushia

Kuvassa on kaunis, japanilaishenkinen lihapulla-annos. Ruuan valmistaja kuvailee:

"Tässä haettiin ohjeen mukaan riisistä tehdyn pitsihunnun sisään pyöräytettyjä japanilaisia lihapullia. Eikö sitä näe heti kuvasta? Erityisesti pitsihuntua?"


Turvallisen Mummon lihapullien ohjeen (ilman pitsihuntua) löydät täältä.

6. Karjalanpiirakat, tuo vaikea laji

Mutta kyllä näitäkin söisi. Oletettavasti leipuri kuitenkin keitti ensin riisipuuron, eikä ripotellut riisejä raakana.

Erinomaisten karjalanpiirakoiden ohjeen löydät täältä.

7.   Lettumestari vauhdissa

"Kesäisin on ihana paistaa ulkona pitsireunaisia muurikkalettuja ja nauttia ne mansikkahillon kera."

Suomen parhaiden muurinpohjalettujen ohjeen löydät täältä.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!