Kuva: <span class="photographer">Marja Samuli</span>
Kuva: Marja Samuli

Jenkeissä vesimelonitrendi käy kuumana ja rantautuu meillekin. Herkkuhedelmä maistuu raakana, jäisenä ja kuumana - kokeile vaikka kaikkia!

Vesimeloni maistuu nyt raakana, kylmänä ja kuumana. Suomalaiset syövät kesän aikana melonia enemmän kuin uusia perunoita, keskimäärin lähes viisi kiloa.

Tässä 4 hauskaa tapaa valmistaa vesimeloni:

1 GRILLATEN

Kevennä grillausta ja sujauta parilalle vesimelonia. Usko tai älä, paahdetut raidat maistuvat hedelmän kyljessä. Kesän suosikkihedelmä saa paahderaidat muutamassa minuutissa, eikä ehdi nahistua vikkelän grillaajan käsissä. Kokeile grillattua vesimelonia alkusalaattina punasipulin ja ricottajuuston kanssa. (kuva yllä)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Täältä löydät grillatun vesimelonin ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

2 SALSATEN

Toinen maistuva ohje, jossa meloni saa paahdetta pintaansa on salsa. Salsassa meloni grillataan ja höystetään  jalapenolla, rosmariinilla ja limellä. Salsa tarjotaan grillatun avokadon höysteenä.  Ruokaisa avokado maistuu sellaisenaan tai grilliruuan rinnalla lisukkeena.

Täältä löydät grillatut avokadot ja vesimelonisalsan -ohjeen.

 

3 JÄÄHDYTELLEN

Rakenna kertakäyttölaseihin jäiset cocktailit hellepävän tai kemujen viilentäjäksi vesimelonista ja tequilasta. Jos haluat saman herkun mehujätskiksi lapsille, jätä tequila ohjeesta kokonaan pois.

Katso täältä Margarita poptailsin hauska video-ohje.

 

4 HERKUTELLEN

Kokoa vesimelonista kakku. Melonikakku on yksinkertaisesti nerokas: helppo, kaunis ja kevyt. Muokkausmahdollisuuksia on paljon, sillä voit koota kakun hedelmistä, marjoista, jugurtista, kermavaahdosta, myslistä tai pähkinöistä.

Katso vesimelonikakun videoresepti täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla