Kesäkurpitsanauhat käyvät raikkaisiin pastoihin mainiosti! Kuva: Istockphoto
Kesäkurpitsanauhat käyvät raikkaisiin pastoihin mainiosti! Kuva: Istockphoto

Veditkö taas pastaöverit? Kun kastikkeen sekoittaa pastaa leikkiviin vihanneksiin, olo jää kevyemmäksi. Eihän se ihan sama asia ole, mutta toimii toisinaan.

Munakoisoa lasagnelevyiksi tai canneloniksi

Leikkaa munakoiso tai kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi levyiksi. Käytä lasagnelevyjen tapaan tai kääräise canneloneiksi. Sopii kiireiseenkin keittiöön, sillä vihanneslevyt kypsyvät nopeammin kuin perinteiset pastalevyt. Yhteen lasegneen uppoaa helposti parikin koisoa tai kurpitsaa.

Kesäkurpitsasta tagliatellea

Leikkaa kuorimaveitsellä kesäkurpitsa nauhoiksi. Älä käytä kosteaa siemenosaa. Voit sekoittaa nauhat sellaisenaan esimerkiksi tomaattikastikkeseen tai muuhun lämpimään soosiin. Jos teet öljypohjaisen kastikkeen, kuullota nauhoja hetki. Voit rikkoa pannulle valkosipulin kynnen ja lirauttaa vähän öljyä. Pyöräytä nauhoja pari minuuttia pannulla.

Spagettikurpitsa

Spagettikurpitsa on luonnon omaa pastaa. Puolitetun, kypsäksi keitetyn hedelmän sisus on kuin spagettia, kun sen kaapii ulos lusikalla ta ihaarukalla. Spagettikurpitsan saatavuus on kausiluontoista ja sen sesonki on sadonkorjuun aikaan, mutta silmät auki voi tehdä löydön muinakin ajankohtina.

+ Vihannespora pyörimään

Vihannesporalla pyöritetään kesäkurpitsa spagetiksi ja retikka nuudeleiksi. Kesäkurpitsasta tehty spagetti hämää helposti kokenuttakin pastanjauhajaa. Loistava "pastasalaatti" syntyy kesäkurpitsasta pyöritetystä spagettinauhasta, pestosta ja kirsikkatomaateista!

[iframe src="https://instagram.com/p/qBkH-RkJr9/embed"]

 

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!