Kesäkurpitsanauhat käyvät raikkaisiin pastoihin mainiosti! Kuva: Istockphoto
Kesäkurpitsanauhat käyvät raikkaisiin pastoihin mainiosti! Kuva: Istockphoto

Veditkö taas pastaöverit? Kun kastikkeen sekoittaa pastaa leikkiviin vihanneksiin, olo jää kevyemmäksi. Eihän se ihan sama asia ole, mutta toimii toisinaan.

Munakoisoa lasagnelevyiksi tai canneloniksi

Leikkaa munakoiso tai kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi levyiksi. Käytä lasagnelevyjen tapaan tai kääräise canneloneiksi. Sopii kiireiseenkin keittiöön, sillä vihanneslevyt kypsyvät nopeammin kuin perinteiset pastalevyt. Yhteen lasegneen uppoaa helposti parikin koisoa tai kurpitsaa.

Kesäkurpitsasta tagliatellea

Leikkaa kuorimaveitsellä kesäkurpitsa nauhoiksi. Älä käytä kosteaa siemenosaa. Voit sekoittaa nauhat sellaisenaan esimerkiksi tomaattikastikkeseen tai muuhun lämpimään soosiin. Jos teet öljypohjaisen kastikkeen, kuullota nauhoja hetki. Voit rikkoa pannulle valkosipulin kynnen ja lirauttaa vähän öljyä. Pyöräytä nauhoja pari minuuttia pannulla.

Spagettikurpitsa

Spagettikurpitsa on luonnon omaa pastaa. Puolitetun, kypsäksi keitetyn hedelmän sisus on kuin spagettia, kun sen kaapii ulos lusikalla ta ihaarukalla. Spagettikurpitsan saatavuus on kausiluontoista ja sen sesonki on sadonkorjuun aikaan, mutta silmät auki voi tehdä löydön muinakin ajankohtina.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

+ Vihannespora pyörimään

Vihannesporalla pyöritetään kesäkurpitsa spagetiksi ja retikka nuudeleiksi. Kesäkurpitsasta tehty spagetti hämää helposti kokenuttakin pastanjauhajaa. Loistava "pastasalaatti" syntyy kesäkurpitsasta pyöritetystä spagettinauhasta, pestosta ja kirsikkatomaateista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

[iframe src="https://instagram.com/p/qBkH-RkJr9/embed"]

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla