Ruoka maistuu rullan sisällä. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Ruoka maistuu rullan sisällä. Kuva: Sami Repo.

Tortillaletun proteiinipitoinen vaihtoehto on ohueksi paistettu munakas.

Rullaruoka on nyt in. Olemme jo hyvän aikaa rullailleet jauhelihaa tai papuja tortillalättyjen sisään, eivätkä riisipaperista pyöräytetyt vietnamilaiset kesärullatkaan ihan tuntematon herkku ole.

Uusi vuosi tuo mukanaan uusia kujeita, joten kun rullaruokahimo yllättää seuraavan kerran, kokeilepa kääräistä suosikkitäytteesi ohuen japanilaisen munakkaan eli tamagoyakin sisään.

Tamagoyaki valmistetaan samalla periaatteella kuin perinteinenkin munakas: ruokalusikallinen nestettä jokaista kananmunaa kohti. Halutessasi voit käyttää munakkaan nesteenä merilevä- ja kalapohjaista dashi-lientä ja lisätä munakasmassaan pari ruokalusikallista sokeria, jolloin munakkaasta tulee japanilaistyyppisen makea.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaa muistaa, että japanilainen munakas pitää paistaa kyllin isolla, halkaisijaltaan 27-senttisellä pannulla, jotta siitä saa tarpeeksi ohuen. Suosi pinnoitettua pannua ja kypsennä munakas keskilämmöllä, niin onnistut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmiit munakkaat voi täyttää kulloisenkin mielihalun mukaan. Jos valmistat munakkaat japanilaistyylisesti dashin ja sokerin kanssa, sopivat täytteeksi erityisen hyvin merilevä, graavilohi ja idut.

Perinteiseen munakasmassaan kääräistynä erityisen herkullisia ovat esimerkiksi ohuet kinkkusiivut, juustoraaste, katkaravut tai ohuet vihreät pavut. Rapeutta ja raikkautta saat esimerkiksi raastetulla kaalilla tai jo mainituilla iduilla.

Katso tamagoyaki-rullien tarkka resepti täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla