Kukkakaaliriisi on hyvä lisuke broiskulle ja tsatsikille. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Kukkakaaliriisi on hyvä lisuke broiskulle ja tsatsikille. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kukkakaali on yksi monikäyttöisimmistä kasviksista. Siitä on helppo tehdä pizzaa, sosetta tai jopa riisiä.

Kukkakaali tuntuu olevan tällä hetkellä kaikkien huulilla. Kauniiksi paahdetut kukkakaalit vilkkuvat Instagram-feedissä. Kukkakaali taipuu pizzapohjaksi ja siitä syntyy kevyempi "perunamuusi".

Yksi kukkakaalin erikoiskyvyistä on muuntua riisiksi.

Kukkakaaliriisi on helpointa tehdä monitoimikoneella tai raastimella. Raaka kukkakaali hienonnetaan pieneksi muruksi eli "riisiksi". Muru kypsennetään paistamalla pannulla noin 7 minuuttia. Kypsennyksen voi tehdä myös lisäämällä pannulle kukkakaalimurun lisäksi muutaman sentin vettä. Kun vesi on kiehunut loppuun, "riisi" on valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Riisin" voi syödä lämpimänä lisukkeena tai sen voi sekoittaa kuskusin tyyliseksi salaatiksi. Kun paiston lopuksi lisää pannulle vähän valkoviiniä ja kourallisen parmesaania, syntyy italialaistyylinen kukkakaalirisotto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kukkakaaliriisi on kevyt vaihtoehto hiilihydraattien tai gluteenin välttelijöille, mutta myös hauska kesälisuke, jolla saa vaihtelua tavanomaisiin arkilisukkeisiin. Suomalaisen kukkakaalin kausi on aluillaan ja pikkuisia kaaleja voi löytää jo ainakin torikauppiailta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla