Kukkakaalicurry on oikea pikaruoka, sen valmistamiseen kuluu vaivainen vartti. Kuva: <span class="photographer">Pia Inberg.</span>
Kukkakaalicurry on oikea pikaruoka, sen valmistamiseen kuluu vaivainen vartti. Kuva: Pia Inberg.

Kukkakaali on noussut jälleen suosituksi, jopa trendikkääksi raaka-aineeksi. Eikä kukkakaali ole enää vain gratiinien osa, vaan siitä tehdään salaatteja, pizzaa ja jopa rieskaa. Poimimme iloksenne parhaat kukkakaali-ideat.

Vielä muutama vuosi sitten ajatus kukkakaalista toi monen mieleen vain gratiinin ja kesäkeiton. Monipuolinen kukkakaali on kuitenkin varsin mainio raaka-aine vähän yllättävämpäänkin kokkaukseen. Nauti kukkakaalista kokeilemalla näitä helppoja reseptejä!

Vaivaton katseenvangitsija

Helpoimmalla kukkakaalin kanssa pääsee, kun sen panee vain kokonaisena uuniin paahtumaan. Pitkä kypsennysaika takaa juuri sopivan napakan rakenteen ja herkullisen paahtuneen maun. Ja kun sivelet kukkakaalia paistamisen aikana kipakalla kapristahnalla, on lopputulos suorastaan hurmaava. Tarjoile uunikukkakaali kalaruokien lisukkeena tai kasvisaterian näyttävänä osasena.

Saat kokonaisena paahdetun kukkakaalin reseptin tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vikkelä curry vartissa

Kypsä grillikana ja kukkakaali muodostavat perustan tälle pikaiselle kastikkeelle, joka maistuu mainiolta riisin tai hyvän leivän kanssa. Vartissa valmiin curryn maku tulee valmiista currytahnasta, jonka tulisuus taittuu kermalla ja jogurtilla. Rohkea kotikokkaaja kokeilee kastiketta myös pastan kanssa.

Kukkakaalicurryn ohjeen saat tästä.

 

Aasialainen alkukeitto

Tämä hauska pikkukeitto tarjoillaan alkuruuaksi shottilaseista. Aasialaisittain maustetun sosekeiton seuraksi pyöräytetään vielä lisää kukkakaalia, nimittäin nopeasti pannulla paistettuja kukkakaalinnuppuja. Kokeile basilikalla maustettuja kukkakaalinnuppuja myös kulhoruokien tai salaattien osasena.

Kukkakaalishotin ja -nuppujen ohjeen saat tästä.

 

Rakastettu rieska

Muhevat perunarieskat maistuvat kaikille, mutta rieskat voi vaihteeksi pyöräyttää myös kukkakaalista. Kun käytät rieskoihin mantelijauhoa, on lopputulos lisäksi gluteenitonkin. Näiden rieskojen onnistuminen riippuu täysin raaka-aineiden laadukkuudesta, satsaa siis hyvään oliiviöljyyn!

Ota kukkakaalirieskojen ohje talteen tästä.

 

Pizzapohjan piristys

Kukkakaalia, kananmunaa, parmesaania ja tilkka vettä. Siinä tarpeet jauhottomaan pizzapohjaan. Ideana on raastaa kukkakaali pieneksi muruksi ja pehmentää se vesitilkassa. Puristele ylimääräiset vedet pois ja lisää juusto ja kananmuna. Kevyt esipaisto ja suosikkitäytteet päälle. Sitten vain herkuttelemaan!

Kukkakaalipizzan ohje löytyy täältä.

Jäikö nälkä? Vielä lisää ihania kukkakaalireseptejä saat klikkaamalla tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla