Rullalasagne on arki-illan suosikkiruoka Kuva: IStockphoto
Rullalasagne on arki-illan suosikkiruoka Kuva: IStockphoto

Täytetyt, herkullisessa kastikkeessa muhivat cannelonit ovat sopivasti hienompaa arkiruokaa. Canneloneja varioit kuten muitakin pastaruokia, ja muutamalla vinkillä pastaputkien täyttäminenkin käy ilman hampaidenkiristelyjä.

Jos lasagne alkaa kyllästyttää, voi katseen suunnata canneloneihin. Ajatus muhevista ja juustoisista, maukkaassa tomaattikastikkeessa muhivista pastarullista kiehtoo, mutta inspiraatio kokee usein kolauksen siinä vaiheessa, kun alat täyttää pastaputkia.

Kuinka kummassa täyte tuntuu AINA olevan kaikkialla muualla kuin itse canneloneissa: sormissa, käsissä, vuoassa, työtasoilla, lattialla...

Epätoivoon ei kuitenkaan tarvitse vajota, sillä muutamalla niksillä saat täytteet asianmukaisesti cannelonien sisään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pursotuspussi ei ole vain kondiittorin väline

Tahnamaiset täytteet, kuten ricotta- tai muista tuorejuustoista valmistetut tahnat, on haastavaa saada lusikoitua canneloniputkien sisään. Nappaa vinkki kondiittoreilta ja käytä rohkeasti pursotuspussia. Leikkaa kertakäyttöiseen pussiin vähän canneloniputken läpimittaa pienempi reikä tai käytä leveää pyöreää tyllaa eli pursotuspussin terää. Tuuppaa pussin pää puten sisään ja purista putkentäydeltä täytettä. Usko pois, pursotus ei ole vain hienostelua vaan ihan oikeasti cannelonien täyttämistä helpottava vinkki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaihda tahnatäyte kimpaleisiin

Helpota hommaa käyttämällä täytteenä kokonaisena putken sisälle aseteltavia täytteitä. Valmista keväinen cannelonivuoka työntämällä putkiin parsanvarsia ja kruunaamalla parmesanisella juustokastikkeella. Kiva kasvisvuoka syntyy grillattua paprikaa tai munakoisoa käyttämällä. Yhtä hyvin voit pistää cannelonien sisään kinkkuviipalerullia tai lohipaloja. Kun täyte on kiinteä, panosta maukkaaseen kastikkeeseen.

Tottele fysiikan lakeja

Pystyyn aseteltuihin putkiin täyte valahtaa omalla voimallaan. Komean näköinen cannelonipaistos syntyykin korkeareunaiseen uunipataan, johon pastaputket pistellään paikoilleen pystypäin. Pystyputkiin täytteen annostelu sujuu lusikallakin. Pystyputkiin valmistettu cannelonipata on nyt myös ulkonäöltään trendikkäin tapa valmistaa tämä pastaruoka.

Valitse oma suosikkicannelonisi näistä mauista

Pinaatti-ricottacannelonit

Cannelonien klassinen kolmiyhteys: pinaatti, ricotta ja tomaattikastike. Täyte valmistetaan paistetusta pinaatti-sipuliseoksesta, jonka joukkoon sekoitetaan reilusti ricotta-juustoa. Mausteeksi sopii esimerkiksi pesto, basilika tai hienonnettu anjovis ja koko komaus upotetaan maukkaaksi keiteltyyn tomaattikastikkeeseen.

Yrttiset lammas-fetacannelonit

Tee täyte lampaan tai karitsan jauhelihasta, sipulista, valkosipulista (kynsilaukkaa saa olla reilusti!) ja fetasta. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon muhimaan sipulit silputtuna. Kun liha on kypsää ja sipulit pehmenneet, mausta paistos rosmariinilla ja oreganolla. Lisää joukkoon murennettua fetaa ja täytä putket seoksella. Kuorruta pinaatti-ricottacannelonien tapaan tomaattikastikkeella.

Kinkkuiset kevätcannelonit

Keväiset cannelonit maistuvat parsalta ja ilmakuivatulta kinkulla. Kääräise kinkku parin kuoritun, mutta raa'an parsanvarren ympärille ja ripottele päälle raastettua sitruunankuorta ja mustapippuria. Työnnä niput cannelonien sisälle ja lado putket vuokaan. Käytä kastikkeena parmesaanista juustokastiketta.

Helpot sienicannelonit

Ei ehkä tulisi mieleen, mutta pastaputkien sisälle voi lapata esimerkiksi valmissienisalaattia, jolloin kokin valmistettavaksi jää vain kastike. Panosta maukkaaseen kastikkeeseen, esimerkiksi reilusti yrteillä maustettuun tomaattisoosiin ja ripottele pinnalle reilusti voimakasta juustoraastetta.

Tonnikalacannelonit

Tonnikalatäyte sopii lähes kaikkeen, myös canneloneihin. Sekoita hienonnetun tonnikalan joukkoon silputtua sipulia, kapriksia, tilliä, mustapippuria ja ranskankermaa. Kastikkeeksi tähän canneloniversioon kelpaa sekä tomaatti- että juustokastike.

Punajuuri-vuohenjuustocannelonit

Maukas kasvispasta syntyy paahdetulla punajuurella, timjamilla ja paahdetuilla siemenillä täytetyistä canneloneista. Vuoka kuorrutetaan vuohenjuustoisella valkokastikkeella ja tarjotaan rucolalla päällystettynä.

Hiilarittomat vaihtoehdot

Pastaa kartteleva voi pyöräyttää cannelonit kasviksista. Täytteet uppoavat hyvin esimerkiksi grillattujen munakoisoviipaleiden tai ryöpätyn purjonvarren sisään. Kasviscannelonit eivät välttämättä edes kaipaa kastiketta, mutta halutessasi valitse tomaattinen tai juustoinen kastike rullien muhevoittajaksi.

RikuRed

Keksin tavan täyttää canelloneja kastikemaisella täytteellä: limpparipullon suu on saman kokoinen kuin canelloni. Leikkasin pullosta yläosan suppiloksi ja saan rakeiset kana- ja jauhelihakasvisseokset pikkulusikalla kätevästi pystyyn nostetun canellonin sisään. Muuten noudatan valmiscanelloniputkien ohjeita, mutta kaipaan vaihtelua täytteisiin. Kiitos vinkeistä.

  • ylös 14
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla