Muhkeat lihapullat pyöräytetään jäätelökauhalla. Ne pysyvät pyöreinä reippaalla ravistelulla.
Muhkeat lihapullat pyöräytetään jäätelökauhalla. Ne pysyvät pyöreinä reippaalla ravistelulla.

Hyvästi, lättänät lihapullat! Kun opettelet oikean ranneliikkeen, saat aina aikaan täydellisen pyöreitä pullia.

Jos haluaa nähdä ruokapöydässä autuaita hymyjä, on yksi varma kikka tarjota ruokailijoille vanhoja kunnon lihapullia.

Moni osaa pyöräyttää maukkaat lihapullat, mutta harmittelee, kun ne paistettaessa lässähtävät pohjasta littaniksi muotopuoliksi.

Tilanne on kuitenkin korjattavissa helposti, rivakamman paistotekniikan avulla!

Kun pullat paistuvat pannulla, pitäisi pannua ravistella ryhdikkäästi ja saada samalla pullat pyörimään. Näin ne sekä ruskistuvat tasaisemmin että pitävät paremmin kauniin pyöreän muotonsa.

Katso mallia oheiselta videolta.

Jos muuten haluat tehdä varsinaisia jymypullia, käytä videon mallin mukaan jäätelökauhaa pullien kauhomiseen!

Näillä vinkeillä viet lihapullat maailmanympärimatkalle!

Uunikana, kesäkurpitsa-munakoisohöystö ja paistetut sienet sekä kermainen lohipasta saavat tästä valkoviinistä oivan parin.

Mikä? Lourensford The Dome Chardonnay 2017, 13,30 e, on eteläafrikkalainen kuiva valkoviini.

Millainen? Leveän ja runsaan valkoviinin maussa on eksoottisia hedelmiä, pähkinää ja ryhdikästä tammista mausteisuutta.

Minkä kanssa? Viini on kuin tehty kesäkurpitsa- ja munakoisohöystön kanssa tarjottavalle uunikanalle. Hienon hinta-laatusuhteen ostos maistuu myös possunfileen ja kermaisen lohipastan kanssa.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.