Jos drinkissä on Aasian makuja, sen voi tarjota nuudelikulhosta! Pillit toimivat "syömäpuikkoina". Kuvat: Teemu Leminen.
Jos drinkissä on Aasian makuja, sen voi tarjota nuudelikulhosta! Pillit toimivat "syömäpuikkoina". Kuvat: Teemu Leminen.

Helpoiten drinkkeihin saa uutta säpinää käyttämällä mielikuvitusta tarjoiluastioiden kanssa. Ja raaka-aineista ei sitten tingitä!

Moni meistä tykkää sekoitella drinkkejä kotona, mutta usein kotibaarissa valmistetuista juomista tuntuu puuttuvan "se jokin". Hämyisen kapakkatunnelman luominen kotiin on aika hankalaa, mutta muutamalla kikalla koticocktaileihin saa reilusti enemmän makua. Nappaa talteen nämä ammattilaisen vinkit!

Piekse yrtit mutta murskaa varovasti

Tuoreet yrtit ovat tällä hetkellä suosittuja erilaisissa juomasekoituksissa. Ennen kuin lisäät yrtit juomaan, läimäytä niitä kepeästi kämmenellä. Näin kasvin pinta rikkoutuu, yrtti "herää" ja sen maku tulee paremmin esiin.

Jos yrtit kuuluu murskata, kuten vaikkapa mojitossa, kannattaa puunuijan kanssa olla hellävarainen. Jos nuijit yrtit ihan muusiksi, niiden maku muuttuu helposti kitkeräksi. Hiero siis yrttejä vain kevyesti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valitse hyvät raaka-aineet

Drinkeissä raaka-aineiden laadulla on iso merkitys. Tällä hetkellä baarimestarit suosivat tuoreita ja raikkaita makuja. Kokeile freesejä yrttejä, tuoreita hedelmiä ja marjoja. Jos päätät puolittaa drinkin koristeeksi tulevat marjat, vaikkapa mansikat, asettele ne leikkauspinta ylöspäin. Näin marjojen aromi tulee paremmin esille. Maailmalla muuten metsän antimet ovat in niin ruuissa kuin cocktaileissakin. Mars siis puolukkametsään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Leikittele tarjoiluastioilla

Simppelikin cocktail muuttuu elämykseksi, kun tarjoilet sen tavallisen lasin sijaan vähän erikoisemmasta maljasta. Kaada marjainen juoma vanhaan hillopurkkiin, kanna brunssijuomana tunnettu bellini pöytään kahvimukissa. Teepohjaiset cocktailit saavat hauskan säväyksen mummon vanhoista kahvikupeista tarjoiltuna, kun taas aasialaisia makuja sisältävät juomat voi tarjota vaikka nuudelikulhosta; pillit vain "syömäpuikoiksi"!

Drinkkivinkit antoi Altian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunen Mikä Viini -tapahtuman yhteydessä järjestetyllä drinkkiluennolla.

Pääset alkuun koticocktailien kanssa selaamalla Sopan drinkkiteemaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla