Vielä hetken odotus, niin mansikkakausi pääsee kunnolla vauhtiin! Kuva: Istockphoto.
Vielä hetken odotus, niin mansikkakausi pääsee kunnolla vauhtiin! Kuva: Istockphoto.

Mansikan satokausi alkaa toden teolla vasta hetken kuluttua. Näillä vinkeillä nautit mansikoista pienissä määrin jo ennen varsinaista marjavyöryä.

Mansikan satokausi on viileän alkukesän takia myöhässä koko Suomessa, kertoo päivän Helsingin Sanomat. Kovin kauaa punaisia marjanmollukoita ei enää tarvitse odotella, sillä eteläisessä Suomessa satohuippu saavutetaan ihan lähiaikoina.

Avomaan mansikat ovat tulleet myyntiin jotakuinkin juhannuksen paikkeilla. Litrasta saa pulittaa kuutisen euroa, mutta litrahinta voi laskea vielä neljään euroon.

Varsinaista satovyöryä odotellessa mansikoista kannattanee siis nauttia pienissä erissä, tuoreilla marjoilla herkutellen. Säilömisen aika on vasta vähän myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Balsamico + sokeri

Balsamico korostaa upeasti mansikoiden omaa makua. Valuta marjojen päälle balsamicoa makusi mukaan, ripota pinnalle vielä vähän sokeria ja syö sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitruslikööri + sokeri

Sitrusliköörillä silatut mansikat maistuvat mahtavalta aikuisten jälkiruokapöydässä. Kokeile sitruuna- tai appelsiinilikööriä, lisää halutessasi vähän sokeria marjojen joukkoon. Toimii lettujen tai jäätelön kanssa.

Sitruuna + hunaja + jogurtti

Ei aina tarvitse lähteä jäätelölinjalle! Lisää marjojen päälle muutama ruokalusikallinen paksua, rasvaista jogurttia, vähän juoksevaa hunajaa ja loraus sitruunamehua. Jos kaipaat jotain vihreää, niin tähän jälkiruokaan sopii mainiosti sitruunamelissa, jolle on usein vähän hankala löytää käyttötarkoitusta.

Sulatettu suklaa + varrastikku

Mansikkatikkari tehdään tökkäämällä jääkaappikylmä mansikka varrastikun nokkaan ja dippaamalla marja sulaan (valko)suklaaseen. Kun suklaa jäähtyy ja kovettuu, on makupala valmis. Samaan varrastikkuun voi hyvin keihästää useammankin mansikan, näitä ei nimittäin yksi riitä!

Minttu + sitruuna

Minttu ja mansikka ovat lyömätön makupari! Silppua reilusti tuoretta minttua, raasta vähän sitruunankuorta ja purista pari lusikallista mehua. Sekoita mansikoihin. Lisää halutessasi vähän sokeria. Anna maustua viileässä ja herkuttele sellaisenaan.

Lue myös: Näillä vinkeillä olet valmis kaikkien aikojen mansikkakesään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla