
Ravista nämä neljä marinadia pulloihin, niin pärjäät koko grillikesän.
Marinoiminen ei ole vaikeaa, kunhan sen suunnittelee etukäteen. Itse tehden mauista saa juuri sellaisia kuin haluaa. Marinadi syntyy helposti: hienonna, rouhi, pilko ja sekoita ainekset keskenään. Paljon muuta ei tarvitsekaan tehdä.
Parhaimmillaan lihat saavat marinoitua kunnon tovin, sillä makujen siirtyminen on hidasta. Isot lihapalat saavat kylpeä marinadissa yli vuorokauden ja muutaman sentin pihvitkin vaativat maustumiseen useamman tunnin. Lihan lisäksi voi myös marinoida broilerin, kalan ja kasvikset.
Marinointi pureutuu myös lihan rakenteeseen. Marinadissa kannattaa olla happoa, sillä happo mureuttaa lihan grillikuntoon.
4 x paras marinadi
Näillä ohjeilla pärjäät pitkälle. Linkeistä löydät kaavat, mitä sekoittaa kesän parhaisiin marinadeihin possulle, pihville, broilerille ja lohelle.
Tästä löydät marinadin possulle.
Tästä löydät marinadin pihville.