Marinointi viimeistelee grillattavan.  Kuva: Sami Repo
Marinointi viimeistelee grillattavan. Kuva: Sami Repo

Ravista nämä neljä marinadia pulloihin, niin pärjäät koko grillikesän.

Marinoiminen ei ole vaikeaa, kunhan sen suunnittelee etukäteen. Itse tehden mauista saa juuri sellaisia kuin haluaa. Marinadi syntyy helposti: hienonna, rouhi, pilko ja sekoita ainekset keskenään. Paljon muuta ei tarvitsekaan tehdä.

Parhaimmillaan lihat saavat marinoitua kunnon tovin, sillä makujen siirtyminen on hidasta. Isot lihapalat saavat kylpeä marinadissa yli vuorokauden ja muutaman sentin pihvitkin vaativat maustumiseen useamman tunnin. Lihan lisäksi voi myös marinoida broilerin, kalan ja kasvikset.

Marinointi pureutuu myös lihan rakenteeseen. Marinadissa kannattaa olla  happoa, sillä happo mureuttaa lihan grillikuntoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 x paras marinadi

Näillä ohjeilla pärjäät pitkälle. Linkeistä löydät kaavat, mitä sekoittaa kesän parhaisiin marinadeihin possulle, pihville, broilerille ja lohelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästä löydät marinadin possulle.

Tästä löydät marinadin pihville.

Tästä löydät marinadin broilerille.

Tästä löydät marinadin lohelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla