Pasta on todellista pikaruokaa. Kuva: Panu Pälviä
Pasta on todellista pikaruokaa. Kuva: Panu Pälviä

Simppeli pikapasta pelastaa niinä hetkinä, kun ruuan pitää olla pöydässä heti. Pastan ei tarvitse kuitenkaan olla tylsää ja mautonta - kokeile vaikka näitä viittä suosikkireseptiä.

Pikapasta pelastaa, kun arjen ruokapaniikki iskee päälle. Kokeile näitä viittä testattua ja hyväksi havaittua pastareseptiä, niin saat maistuvaa ruokaa nopeasti pöytään.

Himottava ja helppo lohipasta: Teresa Välimäen savulohipasta

Teresa Välimäen ohjeella syntyvä savulohipasta on todellinen arjen pelastus. Pastan kypsyessä savulohikastike syntyy pilkkomalla lohi ja yrtit ja kuumentamalla kastike nopeasti liedellä. Halutessasi voit laittaa pastaan kylmäsavukalan sijasta lämminsavulohta tai -siikaa tai vaikkapa tonnikalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ohjeen savulohipastaan saat täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvissyöjän helppo herkkuruoka: Feta-pinaattipasta

Maukas kasvispasta kyhätään kasaan spagetista, fetasta ja pinaatista. Keskellä talvea kotimaisen pinaatin saat näppärästi pakastimesta. Valitse juustoksi mieluiten aitoa maukasta fetaa. Kymmenen minuuttia ja ateria on valmis!

Ohjeen feta-pinaattipastaan löydät täältä.

Raikkaita makuja arvostavan superpasta: Sitruuna-rucolapasta

Sitruunapastasta löytyy monta variaatiota. Tämän reseptin salaisuus reilu määrä sitruunamehua ja parmesaania sekä kunnon puntti rucolaa ja basilikaa. Sitruunan kuorta raastaessasi muista raastaa vain ohut keltainen osa: sisempi valkoinen osa on erittäin kitkerää. Tämä hienovarainen ja raikas pasta käy niin arkeen kuin juhlaan!

Ohjeen saat täältä.

Carbonaran ystävän uusi ihastus: Hernecarbonara

Onko pasta carbonara suosikkisi? Kokeile tätä hieman muunneltua versiota. Pekoni ja herneet ovat huippuhyvä makupari, joka tekee tämän ruuan mielenkiintoiseksi. Kesällä ruokaan voi perata tuoreita herneitä ja talvella se onnistuu pakasteherneistä.

Ohjeen hernecarbonaraan löydät täältä.

Kaikkien (kasari)lasten suosikki: Jauhelihamakaroni

Muistatko vielä tämän 80-luvun suosikin? Makaronimössö on ruokkinut suomalaiset perheet silloin, kun kaikille maistuvaa arkiruokaa on tarvittu helposti, nopeasti ja edullisesti. Tällä rakkaalla ruualla on myös monta toinen toistaan mielenkiintoisempaa nimeä: jauhelihaspesiaali, makaronimössö, pääkallopata, miespasta...

Katso tämän klassikkoruuan ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla