KUVA Tuomas Kolehmainen
KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruokapaniikin selättämiseen riittä pala juustoa, nokare voita ja vartti aikaa, kun teet ruuaksi nerokkaan yksinkertaisen roomalaisen klassikkopastan cacio e pepen.

Cacio e pepe pongahti viime vuonna New Yorkin trendikkäimpien annosten joukkoon. Sitä versioivat muun muassa Momofukun David Chang, jonka mukaan pasta kuuluu täydellisten annosten pyhättöön. Myös Anthony Bourdain ylisti televisiosarjassaan pastan olevan ehkä hienointa maailmanhistoriassa. Suomessa annosta tarjoili ainakin ravintola Baskeri & Basso.

Pastan suosio lienee juuri sen yksinkertaisuudessa: cacio e pepe tarkoittaa juustoa ja pippuria.

Lampaanmaidosta valmistettu suolainen pecorino romano ja mustapippuri muodostavat sellaisen makuparin pastalle, ettei muuta tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Cacio e pepe -pastan reseptin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla