
Listasimme 10 ajankohtaista pilko ja sekoita -menetelmällä valmistuvaa pastaa. Laita pasta kiehumaan, pilko raaka-aineet ja kaada kuuma pasta päälle. Syö!
1. Avokado-fetapasta
Murusta feta kulhoon ja kaavi avokado perään. Mössää haarukalla ja purista joukkoon limen mehu. Silppua basilikaa tai lehtipersiljaa mukaan. Suolaa ja pippuroi.
2. Anjovispasta
Pilko anjovikset pieniksi. Lorauta kalapaloille oliiviöljyä reippaalla kädellä ja murenna sekaan reilusti kuivattua chiliä. Viimeistele pasta krutongeilla!
3. Nuudelisalaatti
Sulata katkaravut. Laita salaattikulhoon suolapähkinöitä, purista mukaan yhden limen mehu, lorauta seesamiöljyä ja revi korianterista lehdet. Kippaa päälle keitetyt nuudelit. Lisää halutessasi chilikastiketta. Sekoita ja nauti soijan kanssa.
4. Mätitahnapasta
Kuori keitetyt kananmunat ja murskaa ne kulhossa haarukalla. Sekoita mätitahna ja creme fraiche munien kanssa. Purista lopuksi seokseen vielä tilkka sitruunan mehua.
5. Yrttinen valkopapupasta
Silppua reilusti yrttejä (esimerkiksi basilikaa tai lehtipersiljaa). Valuta tölkkipavut. Yhdistä kulhoon yrtit, pavut sekä reilu loraus hyvää oliiviöljyä. Purista sitruunasta mehua ja raasta yksi valkosipulinkynsi mukaan. Rouhi pastan päälle mustapippuria.
6. Kesäkurpitsapasta
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste pehmeään vuohenjuustoon ja viimeistele auringonkukan siemenillä, tirauksella sitruunamehua, suolalla ja mustapippurilla.
7. Metukkapasta
Suikaloi purkillinen grillatuja paprikoita ja meetvurstia. Sekoita mukaan vielä makusi mukaan chilituorejuustoa.
8. Venäläinen savulohipasta
Pilko suolakurkku oikein pieneksi kuutioksi. Riko lämminsavulohen rakenne haarukalla. Sekoita smetana, lohi ja kurkkusilppu kulhossa. Hulauta mukaan pieni tymäys vodkaa, jos uskallat.
9. Artisokkapasta
Pilko artisokansydämet pieneksi. Raasta parmesaani ja silppua basilika. Lorauta oliiviöljyä kulhoon ja sekoita kaikki ainekset. Viimeistele pasta mantelilastuilla.
10. Pestopasta
Sekoita pesto ja creme fraiche. Pilko pastan päälle kirsikkatomaatteja, jos tahdot.