Pasta kiehumaan ja veitsi heilumaan. Kuva: Istockphoto
Pasta kiehumaan ja veitsi heilumaan. Kuva: Istockphoto

Listasimme 10 ajankohtaista pilko ja sekoita -menetelmällä valmistuvaa pastaa. Laita pasta kiehumaan, pilko raaka-aineet ja kaada kuuma pasta päälle. Syö!

1. Avokado-fetapasta

Murusta feta kulhoon ja kaavi avokado perään. Mössää haarukalla ja purista joukkoon limen mehu. Silppua basilikaa tai lehtipersiljaa mukaan. Suolaa ja pippuroi.

2. Anjovispasta

Pilko anjovikset pieniksi. Lorauta kalapaloille oliiviöljyä reippaalla kädellä ja murenna sekaan reilusti kuivattua chiliä. Viimeistele pasta krutongeilla!

3. Nuudelisalaatti

Sulata katkaravut. Laita salaattikulhoon suolapähkinöitä, purista mukaan yhden limen mehu, lorauta seesamiöljyä ja revi korianterista lehdet. Kippaa päälle keitetyt nuudelit. Lisää halutessasi chilikastiketta. Sekoita ja nauti soijan kanssa.

4. Mätitahnapasta

Kuori keitetyt kananmunat ja murskaa ne kulhossa haarukalla. Sekoita mätitahna ja creme fraiche munien kanssa. Purista lopuksi seokseen vielä tilkka sitruunan mehua.

5. Yrttinen valkopapupasta

Silppua reilusti yrttejä (esimerkiksi basilikaa tai lehtipersiljaa). Valuta tölkkipavut. Yhdistä kulhoon yrtit, pavut sekä reilu loraus hyvää oliiviöljyä. Purista sitruunasta mehua ja raasta yksi valkosipulinkynsi mukaan. Rouhi pastan päälle mustapippuria.

6. Kesäkurpitsapasta

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste pehmeään vuohenjuustoon ja viimeistele auringonkukan siemenillä, tirauksella sitruunamehua, suolalla ja mustapippurilla.

7. Metukkapasta

Suikaloi purkillinen grillatuja paprikoita ja meetvurstia. Sekoita mukaan vielä makusi mukaan chilituorejuustoa.

8. Venäläinen savulohipasta

Pilko suolakurkku oikein pieneksi kuutioksi. Riko lämminsavulohen rakenne haarukalla. Sekoita smetana, lohi ja kurkkusilppu kulhossa. Hulauta mukaan pieni tymäys vodkaa, jos uskallat.

9. Artisokkapasta

Pilko artisokansydämet pieneksi. Raasta parmesaani ja silppua basilika. Lorauta oliiviöljyä kulhoon ja sekoita kaikki ainekset. Viimeistele pasta mantelilastuilla.

10. Pestopasta

Sekoita pesto ja creme fraiche. Pilko pastan päälle kirsikkatomaatteja, jos tahdot.

Edellinen pilko & sekoita -pastavinkkilista näytti tältä!

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!