Soppa365-tv:n kokki Riikka Väliahde kokkaa Sopan hittireseptejä Taste of Helsingin makuteatterissa. Tule katsomaan, miten valmistuvat Momofukun munat, Death by chocolate -kakku ja muut suosikit!

Taste of Helsinki -ruokafestareiden makuteatterissa eli Electrolux Taste Theatressa nähdään tänä vuonna Soppa365-tv:stä tuttu kokki Riikka Väliahde. Hän kokkaa Soppa365:n hittireseptejä torstaina 16.6. klo 14, perjantaina 17.6. klo 14 sekä 21 ja lauantaina 18.6. klo 19.

Pastaa ja fantastista leipää

Ensimmäinen ruoka on helppo arkeen sopiva kasvispasta, josta Riikka tekee herkullisen marinoimalla kasvikset. Käytä kesän tuoreita kasviksia, niin saat kastikkeesta kaiken irti.

"Marinoitu kasvispasta on herkullisuutensa lisäksi todella edullinen ruoka. Yhden annoksen hinnaksi tulee muutama euro", Riikka kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pastan seuraksi Riikka leipoo fantastisen leivän, joka on Soppa365:n hiteistä yksi kaikkien aikojen isoimmista. Hitti on peräisin Teemu Lemisen kirjoittamasta jutusta ja "antileipojan" suosikkireseptistä, jolla sämpylät onnistuvat aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Marinoidun kasvispastan reseptin löydät täältä.

Fantastisen leivän reseptin ja Teemun jutun löydät täältä.

Muistatko marinoidut munat?

Soppa365:n kevään tapaus olivat marinoidut munat Momofukun tapaan. Kun menetelmä esiteltiin Soppa365-tv:ssä, pian koko Suomi marinoi kananmunia.

"Munien marinointi on helppo tapa saada jotakin uutta perinteisiin keitettyihin kananmuniin. Ne sopivat pho-keittoihin tai salaatteihin täydellisesti", Riikka sanoo.

Katso marinoitujen Momofukun munien resepti täältä.

Puoli kiloa suklaata

Juhlien (ja festareiden) kuningatar on radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan hittiresepti Death by chocolate -kakku.

"Nimi kertoo jo aika paljon, sillä kakku sisältää melkein puoli kiloa suklaata”, Anni on kertonut.

”Rakastan suklaakakkua, ja etsin ikuisesti täydellistä ohjetta. Tämä ohje on peräisin amerikkalaiselta nettisivulta, ja olen muokannut ohjetta muutaman muun reseptin avulla. Kakkua ei saa paistaa liikaa, ettei se kuivu – vain puoli tuntia.”

Kuva: Reetta Pasanen

Katso Death by chocolate -kakun ohje täältä.

Uunilohta uudella tavalla

Uunilohi on aina suomalaisten suosikki. Se toimii tilanteessa kuin tilanteessa ja tuunausmahdollisuuksia on lukemattomia. Riikka esittelee festareilla täydellisen uunilohen kaavan ja erilaiset maustamismahdollisuudet.

Kuva: Sami Repo

Tällä ohjeella valmistat täydellisen uunilohen sitruunasmetanalla.

Esitysaikataulu Taste of Helsingin makuteatterissa:

16.6. klo 14: Marinoitu kasvispasta ja fantastinen leipä

17.6. klo 14: Marinoidut kananmunat Momofukun tapaan

17.6. klo 21: Death by chocolate -kakku

18.6. klo 19: Uunilohen uudet kujeet

 

Taste of Helsinki järjestetään 16.-19.6.2016 Kansalaistorin puistossa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla