Uppomunia ja jogurttia? Kyllä vaan, yrttiöljyllä maustettuna ja leivällä dipattuna. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Uppomunia ja jogurttia? Kyllä vaan, yrttiöljyllä maustettuna ja leivällä dipattuna. Kuva: Panu Pälviä

Muna on nyt ruokatrendien ykkönen. Momofukun munat olivat vain alkua, nyt tulevat superherkulliset jogurttimunat, munanauhat ja marmorointi mustikalla.

Muna on ehdoton trendiruoka juuri nyt. Poimimme Sopan koukuttavimmat ohjeet, joilla kananmunasta saa jotain uutta:

Tästä munamania alkoi - Momofukun munat

Tämä ohje ei enää esittelyä kaipaa. Soijaliemessä marinoidut Momofukun munat ovat villinneet herkkusuut tänä keväänä. Ei hätää, jos et ole vielä kokeillut näitä herkkupaloja, sillä ehdit hyvin mukaan Momofuku-hurmokseen tällä ohjeella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muna ja jogurttia - voiko tämä toimia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä toimii ja kolahtaa kovaa! Seuraava hittimunaruoka on turkkilaiset aamiaismunat, jotka ovat paksun jogurtin päällä tarjottavia uppomunia. Parasta annoksessa on aromikas yrttiöljy sekä mausteinen savupaprikavoi. Annos nautitaan paahdetulla leivällä kaapimalla. Ei voi todeta kuin omnom, käsittämättömän hyvää!

Ohjeen turkkilaisiin aamiaismuniin löydät täältä.

Ei pastaa vaan munanauhoja!

Muna on piiloutunut tähänkin keväiseen salaattiin. Kellertävät nauhat parsasalaatin päällä näyttävät aivan pastalta tai nuudelilta, mutta ne ovatkin täyttä munaa. Munakasmassasta paistetaan ohuita munakaslevyjä, jotka leikataan jäähdyttyään nauhamaisiksi. Munanauha on herkkua myös sellaisenaan leivän päällä. Salaatissa on häivähdys japanilaista makumaailmaa seesamista. Tämä ohje kannattaa testata, kun parsasesonki pääsee vauhtiin.

Ohjeen salaattiin löydät täältä.

Marmoroidut munat koristavat pääsiäispöydän

Marmorivärjätyt munat ovat kertakaikkisen upeaa ja juhlavaa tarjottavaa. Koreasta ulkonäöstään huolimatta ne ovat superhelppoja valmistaa. Keitetyt kananmunat rikotaan säröille ja lasketaan värjääntymään mustikkamehuun. Munat voi laittaa tarjolle sellaisenaan tai halkaista ja täyttää keväänvihreällä wasabi-avokadotäytteellä.

Ohjeen marmoroituihin muniin löydät täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla