Hyvin desinfioidussa purkissa säilyke pysyy hyvänä eikä homehdu. Kuva: Sami Repo
Hyvin desinfioidussa purkissa säilyke pysyy hyvänä eikä homehdu. Kuva: Sami Repo

Lasipurkit voi desinfioida kuumassa uunissa paperiin käärittynä, mutta tämäkin keino on kätevä.

Näin puhdistat lasipurkit ja -pullot:

  1. Liota purkit ja pullot kylmä yön yli kylmässä vedessä.
  2. Pese ne huolellisesti atianpesuaineella.
  3. Laita astiat isoon kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.
  4. Keitä purkkeja muutama minuutti.
  5. Kiehauta myös kannet, korkit ja tiivisteet.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.