Savuperuna ja kalatahna, mikä kesämakupala! Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Savuperuna ja kalatahna, mikä kesämakupala! Kuva: Sami Repo.

Uudet perunat ovat parhaimmillaan. Kokosimme kauden herkullisimmat perunareseptit juhannuspöytään.

Kylvetä ne

Oikeastaan kylvetetyissä varhaisperunoissa on kyse perunasalaatista. Keitä uudet perunat, saksi sekaan muutama kevätsipulin varsi. Tee yksi (tai kaikki) kolmesta kastikkeesta ja pyöräytä perunat soosikylvyssä. Rucolakastike toimii etenkin kalaruokien kanssa, raikas jogurttikastike maistuu grilliruokien seurana ja tomaattikastikkeessa kylvetetyt perunat ovat mitä parhain pihvin lisuke.

Katso kylvetettyjen varhaisperunoiden tarkka resepti tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vie ne Kreikkaan

Sopan toimitus on innostunut tänä kesänä etenkin kreikkalaisesta perunasalaatista. Tilliä, fetaa, kevätsipulia ja oliiviöljyä, mikä oiva makuyhdistelmä! Ja kun käytät perunat nopeasti grillin kautta, ne saavat vielä hauskan rakenteenkin.

Kreikkalaisen perunasalaatin reseptin saat täältä.

 

Savusta ne

Perunoita kannattaa aina keittää vähän yli tarpeen. Ovela kokki nimittän nakkaa ne savustuspönttöön makua saamaan! Savustetut varhaisperunat maistuvat kesän herkkupöydässä. Erityisen hyviä ne ovat kylmän kalatahnan kanssa.

Savustettujen varhaisperunoiden ohjeen saat täältä.

 

Murskaa ne!

Mäiski keitettyjä varhaisperunoita vähän haarukalla. Sekoita niihin voisulaa, kapriksia ja pippurista krassia. Lopputuloksena on yllättävä ja herkullinen perunalisuke, joka käy jopa juhlapöytään!

Murskattujen kaprisperunoiden reseptin saat täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla