Granolat tarjotaan kakusta luksusaamiaisella. Kuva: <span class="photographer">Arto Vuohelainen</span>
Granolat tarjotaan kakusta luksusaamiaisella. Kuva: Arto Vuohelainen

Ei vaadi paljon aikaa, vaivaa ja rahaa, että tavallisesta aamiaisen tuleekin luksusbrunssi. Pienillä nikseillä päivität leivät, hedelmät, munat ja juomat loisteliaiksi brunssiherkuiksi.

Leipä - Tuoretta, tottakai!

Tuore, itse tehty leipä antaa brunssille viimeistellyn silauksen. Kukonlaulun aikaan herääminen ja leipomaan nouseminen ei välttämättä kuitenkaan houkuttele innokkaintakaan brunssin emäntää tai isäntää. Onneksi leivonnaiset voi kohottaa yön yli! Leivo leipä tai sämpylät kylmään nesteeseen ja jätä taikina kulhossaan kelmulla peitettynä jääkaappiin odottamaan aamua. Leivo leiviksi aamulla, kohota lämpimässä ja paista!

Rapeiden sämpylöiden ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aina onnistuvan Soppa-suosikin fantastisen leivän ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hedelmät - Grillaa ne!

Paloitellut hedelmät tai hedelmäsalaatti kuuluu ehdottomasti brunssille ja luksusaamiaiselle. Kesällä hedelmätarjoilun voi viedä vielä astetta pidemmälle: Käytä aamiaishedelmät grillin kautta! Sokerissa pyöritellyt, pinnaltaan paahtuneet persikat ovat aivan eri asia kuin persikat hedelmäkorissa. Myös pannulla paistaen hedelmien paahtaminen onnistuu.

Ohjeen paistettuihin persikoihin löydät täältä.

Granola - Tee itse tai leivo kakkuun!

Itse tehdyt granola on aina yhtä ihanaa ja onhan se ihan eri asia kuin kaupan valmistavara. Voit valmistaa brunssigranolat jo edellisenä päivänä. Varioi granolan koostumusta mielesi mukaan hiutaleilla, pähkinöillä, siemenillä ja kuivatuilla hedelmillä ja marjoilla. Villimpi idea on leipoa granola kakun joukkoon. Saat ihanan brunssijälkiruuan kaupanpäälle.

Taivaallisen granolan ohjeen löydät täältä.

Hedelmä-granolapiirakan ohje löytyy täältä.

Munat - Täydellinen kokkeli 20 sekunnissa!

Täydellisen munakokkelin eteen ei onneksi tarvitse nähdä paljon vaivaa. Kuohkein ja pehmein kokkeli tehdään nimittäin 20 sekunnissa, ihan käden käänteessä. Kokkelia ei tarvitse esivalmistella ja sen voi tehdä, kun aamiaisvieraat istuvat jo pöydässä vatsat kurnien. Seuraa tarkasti valmistusohjetta ja pannullasi komeilee kaikkien aikojen kuohkein munakokkeli.

20 sekunnin täydellisen munakokkelin ohje löytyy täältä.

Pannukakut - Tee torni

Amerikkalaiset pannukakut ovat monen suosikkiruoka brunssilla. Ne ovat ihania sellaisenaan, vaahterasiirappilorauksen ja muutaman marjan kera, mutta voit helposti tarjota pannarit astetta näyttävämmin: kokoa niistä tornimainen pannarikakku! Ripottele päälle runsaasti kauden tuoreita marjoja ja tupsauta koristeeksi hieman tomusokeria.

Englantilaiset crumpettipannarit ja marjat valmistuvat tämän ohjeen mukaan.

Mehu - Ei kaupan sokerilitkuja

Jos haluat panostaa juomisiinkin, tee virkistävä agua fresca -juoma soseutetuista hedelmistä ja marjoista. Soseuta aineet sauva- tai tehosekoittimella ja lisää kivennäisvettä. Tämä juomahan käy smoothiesta ja on myös bellinin alkoholiton versio.

Kurkku-agua frescan ohjeen löydät täältä.

Kahvi - Trendikkäästi kylmäuutettua

Brunssilla tarjottavan kahvinkin saa nostettua pienellä vaivalla uudelle tasolle. Tee se kylmäuutettuna! Laita kahvi edellisenä iltana uuttumaan, anna muhia yön yli  ja suodata aamulla harson läpi. Jos haluat briljeerata vielä vähän lisää, tee etukäteen samaisesta kylmäuutetusta kahvista jääpalakuutioita ja tarjoa niillä höystettyä jääkahvia tavallisen sumpin sijaan.

Kylmäuutettu kahvi ohjeen löydät täältä.

Kookoskahvi ohjeen löydät täältä.

Kuvat: Tuomas Kolehmainen, Sami Repo ja  Arto Vuohelainen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla