Kaupan valmislaatikoihin saa helpoin konstein "sen pienen ekstran".

Kuvan valkoisessa vuoassa on lanttulaatikko, joka on tehty rakastetun ruokatoimittajan Anna-Maija Tantun Glorian Ruoka & Viini -lehdelle laatimalla reseptillä. Tantun laatikko on omaa luokkaansa: siihen tulee inkivääriä ja lanttujen keitinlientä.

Mutta aina ei ehdi tehdä "annamaijoja" vaan on luotettava kaupan valmislaatikoihin. Jos et ehdi tehdä laatikoita itse, viritä valmislaatikot ruokatoimittaja Sanna Kekäläisen Kodin Kuvalehteen laatimilla vinkeillä:

  1. Lusikoi valmislaatikko kulhoon, lorauta päälle ½ desilitraa kermaa ja sekoita hyvin. Lusikoi seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja tai mantelirouhetta.
  2. Tee halutessasi laatikon pintaan koristekuvioita esimerkiksi pikkulusikalla. Nosta pinnalle muutama lusikallinen voita pieninä nokareina. Lämmitä uunissa 175 asteessa kuumaksi.
  3. Voit myös lisätä laatikoihin mausteita, kuten jauhettua valkopippuria, raastettua muskottia tai vaikka hieman siirappia makeutta lisäämään.

 

Anna-Maija Tantun klassisen lanttulaatikon ohje löytyy täältä.

Kodin Kuvalehden klassisten joulaatikoiden ohjeet löytyvät täältä.