Hyvä uutta vuotta, perunasalaatti toivottaa.
Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Hyvä uutta vuotta, perunasalaatti toivottaa. Kuva: Sami Repo.

Ota uusi vuosi vastaan perinteitä kunnioittaen - kuumenna kattilallinen nakkeja ja valmista lisukkeeksi kulhollinen kunnon perunasalaattia.

Kuninkaallinen perunasalaatti

Keittokirjailija Yotam Ottolenghi höystää kuninkaallisen perunasalaattinsa keitetyillä munilla ja herneillä. Mausteeksi hän silppuaa kolmea yrttiä: basilikaa, persiljaa ja minttua. Lopputulos on takuuherkullinen!

Resepti kuninkaalliseen perunasalaattiin.

Peruna-avokadosalaatti

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Peruna-avokadosalaatin juju on kastike, joka valmistetaan murskatusta avokadosta. Tässä salaatissa ei ole lainkaan mjoneesia tai maitotuotteita, joten se sopii hyvin myös vegaanille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Fenkoli-perunasalaatti

Älä ohita tätä reseptiä, vaikka siinä käytetään uusia perunoita. Varastoidut ruokaperunat käyvät salaattiin aivan yhtä hyvin, ja rakuunan tilalle sopii mikä tahansa sinulle mieluisa yrtti. Fenkolia ei kannata kuitenkaan unohtaa.

Resepti fenkoli-perunasalaattiin.

Italialainen perunasalaatti

Sovellustaidot käyttöön myös tämän salaattiohjeen kanssa. Vaikka kesästä, uusista perunoista ja tuoreista pavuista puhutaankin, salaatista tulee ihanaa herkkua myös varastoiduista perunoista ja pakastepavuista. Basilika kannattaa hakea tuoreena hevi-osastolta.

Resepti italialaiseen perunasalaattiin.

Artikkelia muokattu 29.12.2015.

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla