Puustipuuron päällys ilahduttaa harmaatakin aamua. Kuva: MotherThyme.com.
Puustipuuron päällys ilahduttaa harmaatakin aamua. Kuva: MotherThyme.com.

Puurovillityksen uusin tulokas on korvapuustipuuro. Vaniljaisen puuron pinnalle kuvioidaan ruskeaa sokeria, kanelia, voita ja tuorejuustoa.

Kanelia ja sokeria olemme aina osanneet ripotella puuron pinnalle, mutta amerikkalainen bloggaaja Jennifer (MotherThyme) vei kanelipuuron pidemmälle ja kehitti korvapuustipuuron (suomalainen It's all about something -bloggaaja Pinja puolestaan kehitteli viime vuonna "pullapuuron").

Viime aikoina trendikäs puuro onkin puettu uudenlaiseen asuun juuri päälle laitettavilla ripotteilla. Voisilmä on ollut ihmeissään, kun se on korvattu siemenillä, pähkinöillä, marjoilla, hedelmillä, kookosrasvalla, banaanilla, maustepippurilla, kaakaonibseillä ja maapähkinävoilla.

MotherThymen amerikkalainen korvapuustipuuro on jo itsessään aavistuksen makea: kaurahiutaleiden sekaan tulee vaniljaa ja ruskeaa sokeria. Tärkein on kuitenkin puuron kermainen kuorrutus, johon sulatetaan tuorejuustoa. Se tuo makean rinnalle aavistuksen hapokkuutta.

Jos korvapuustin ystävänä kaipaat kardemummaa, lisää sitäkin ripaus korvapuustipuuron pinnalle.

Korvapuustipuuron reseptin löydät täältä.