Ruokafanien keskusteluista opittua: jokaisella hyvällä kokilla on useampi ruuanlaittoa helpottava niksi. Sopan toimitus kokosi tämän hetken suosikkivinkkinsä yhteen.

"Kookosmaito tuo makua lisukeriisiin"

Keitetty riisi saattaa joskus olla lisukkeena vähän tylsä. Riisistä tuleekin maukkaampaa, mehevämpää ja jännittävämmän makuista, jos keität sen veden sijaan kookosmaidossa. Purista kypsän riisin sekaan vielä vähän limettiä ja värjää riisi kurkumalla tai sahramilla keltaiseksi.

Kuva: Sami Repo

Kookosmaitoon keitetyn lisuke-papuriisin reseptin löydät täältä.

"Uuni rapeuttaa pekonin ilman käryä"

Älä paista pekonia pannussa vaan paahda pekoni uunissa. Vähemmän käryä ja silti rapea koostumus. Kuumenna uuni 200 asteeseen, lado pekonit uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 15–20 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Kuva: Panu Pälviä

"Jäätelöviipaleista saa varsinaisen pikajälkiruuan"

Viipaloi jäätelö suoraan pakkauksen läpi. Tarjoile jäätelökiekot lautasella ja koristele ne hedelmillä, marjoilla, karkeilla tai kastikkeilla. Tätä et saa tehtyä jäätelökauhalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Makaroneja ei tarvitsekaan keittää"

Lukijan vinkki: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita vuokaan leivinpaperin päälle 500 g raakoja ruismakaroneja. Keitä kattilassa litra vettä ja lisää siihen kaksi lihaliemikuutiota. Sulata sekaan paketti Koskenlaskija-juustoa. Pilko sipuli. Ruskista paistinpannussa 400 g jauhelihaa pilkotun sipulin kera. Kaada ruskistettu jauheliha-sipuliseos makaronien päälle ja sekoita. Lisää päälle sulatejuusto-lihaliemi. Et tarvitse munaa etkä maitoa! Paista makaronilaatikkoa uunissa 30–40 minuuttia.

Kuva: Arto Vuohelainen

Bonus: Kun kädet ovat ruoanlaitosta likaiset, tekstaa nenällä. Miksemme ole tehneet näin ennen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla