Kuva: <span class="photographer">Sanoma-arkisto / Kimmo Taskinen</span>
Kuva: Sanoma-arkisto / Kimmo Taskinen

Oletko ikuinen opiskelija, juhlitko mimmiporukan kesken vai lasten ehdoilla? Valitsimme kaikenlaisille juhlijoille parhaat vappujuomat.

Vappujuoma kannattaa valita oman juhlatyylin mukaan. Kokosimme yleisimmät vappujuhlijatyypit ja valitsimme jokaiselle sopivan vappujuoman.

Tyttöporukka

Tiiviit tyttöporukat osaavat ottaa ilon irti juhlasta kuin juhlasta. Tärkeintä on kokoontua samalla porukalla ja olla yhtä fabulous kuin aina ennenkin. Skumppa, etenkin rosee, on näille tyypeille ehdottoman hyvä valinta, mutta etkoillessa saattaisi maistua myös vesimelonibooli. Se kootaan kokonaiseen vesimeloniin ja ei huolta, siihenkin tulee skumppaa.

Kuva: Heli Blåfield

"Ehkä mä tuun tai sit meen johonkin muualle. Katellaan." -tyyppi

Jokainen meistä tunnistaa tämän spontaanin ehkä-tyypin, joka ei koskaan lyö suunnitelmiaan lukkoon, ei etenkään vappuna. Hän pakkaa repun täyteen vapputarvikkeita ja juhlinta jatkuu niin pitkään kuin on jatkuakseen. Tälle vappusoturille valitsimme yksinkertaisen juoman, joka syntyy käden käänteessä ja kulkee mukana vaikkapa mehukattikanisterissa. Suosittelemme simaboolia, joka on yksinkertaistettuna yhdistelmä simaa ja skumppaa. Ohjeessa on myös hedelmiä, mutta luultavasti ne päätyvät eväiksi tämän vappuvilliintyjän matkassa. Simabooliin voi tehdä ilmapalloista megajääpalat, niin juoma ei lämpene pitemmässäkään vappurupeamassa. Jääpala-ohje löytyy simaboolin reseptistä täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ikiteekkari

Tämän henkilön tunnistaa erittäin kellastuneesta tupsulakista, vaaleasta trenssistä ja siitä, että hän on seurueineen kokoontunut samalle piknikpaikalle Helsingin Ullanlinnanmäelle jo 36 vuotta peräkkäin (myös niinä vuosina, jolloin satoi räntää). Hänelle vapun juhlinnan pääpäivä on ehdottomasti toukukuun ensimmäinen. Kilpavarustelu Ultsilla on yltänyt siihen, että piknikiltä löytyvät nykyään pöydät, tuolit ja huvilateltta. Tänä vuonna ikiteekkari voisikin sekoitella tyylikkäästi (parantavaa ja lämmittävää) konjakki-cocktailia. Myös väkisin mukaan raahatuille teineille olisi ystävällistä ottaa mukaan termarillinen kuumaa kaakaota (chilillä terästettynä).

Kuva: Sami Repo

Lasten ehdoilla -juhlija

Monille vappu on kotipihan tai puutarhan avajaisjuhla. Kun grilli kuumenee ensimmäistä kertaa tänä "kesänä" ja kaikki naapurit on tulossa, perheen pienimmät ainakin turvautuvat joko minttulemonadeen tai jääteebooliin. Aikuisille maistuvat mojitot, joko perinteisinä tai virgin-versioina.

Kuva: Pia Inberg

Rymy-Eetu

Tämän vappujuhlijan tunnistaa opiskelijahaalarista tai erityisen rumasta vappuhatusta, johon on tarttunut spray-serpentiiniä. Hän on juhlinut vappua jo maanantaista tai ainakin näyttää siltä. Kulkee usein ryhmissä ja heittää erittäin äänekästä (ja huonoa) läppää. Saattaa jopa myydä vappulehtiä. Hänelle emme suosittele yhtään enempää juotavaa vaan jotain suolaista syötävää, kenties Barbien nakkipiiloja (sopivat myös Ken-tyypeille).

Kuva: Panu Pälviä

 

Rymy-Eetulle seuraavaksi nakkipiilo.Kuva: Sanoma-arkisto / Kimmo Taskinen

Hauskaa vappua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla