Perinteinen juustokakku on näyttävä. Kuva: <span class="photographer">Elvi  Rista</span>
Perinteinen juustokakku on näyttävä. Kuva: Elvi Rista

Kun kyseessä on pääsiäiskakku, nautitko enemmän suklaasta vai kirpeistä marjoista? Tekisikö mielesi kuitenkin perinteistä juustokakkua pienellä kikalla? Valitsimme kolme ihanaa kakkua, joita ei voi vastustaa.

Pääsiäisen juhlapöydän perinteinen jälkiruoka on pasha tai mämmi, mutta onneksi pyhäpäiviä on monta ja kakullekin on sijaa. Herkullisin pääsiäiskakku on sellainen, joka vie kielen mennessään.

Suklaahimon kesyttäjä

Suklaa on pääsiäisen klassikkomaku. Ovathan suklaamunat tärkeä osa juhlaa! Tämä pääsiäiskakku kätkee sisäänsä paahdettuja saksanpähkinöitä ja kahvia. Lopputulos on mehevääkin mehevämpi, kun keskiosa jätetään mutakakkumaiseen tyyliin hieman kosteaksi. Kuorrutteeksi riittää suklaa, kerma ja voi. Viimesilauksen antaa pieni ripaus sormisuolaa.

Poimi kahvilla maustettu pähkinä-suklaakakun resepti talteen!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 Jäätelöhampaan kolotukseen

Jäädykejuustokakku on varsinainen kätevän emännän unelma: sen voi tehdä hyvissä ajoin pakkaseen odottamaan vieraita. Ennen tarjoilua se nostetaan hetkeksi huoneenlämpöön temperoitumaan.

Kätevyydet sikseen, sillä parasta kakussa on kuitenkin maku. Se yhdistää ihanasti kirpeitä vadelmia ja pehmeän täyteläistä juustokakkua. Sekä täytteseen että pohjaan tulee mausteeksi vähän sitruunaa. Täyte ja hilloke kootaan kauniisti kerroksiksi, joten myös ulkonäkö on kohdillaan.

Klikkaa jäädykejuustokakun resepti omaan keittokirjaasi.

Melkein perinteinen pääsiäiskakku

Juustokakku saa massaansa mukaan vähän jogurttia. Näin se raikastuu mukavasti. Joukkoon soseutetaan vielä päärynää ja herkullinen hedelmäisyys valtaa kakun. Lopputulos on kauniin valkoinen, perinteisen oloinen juustokakku, joka on kuitenkin himpun verran parempi.

Pohjaan käytetään ohjeessa pipareita. Löytyykö niitä vielä kaapista joulun jäljiltä? Jos ei, korvaa ne vaikkapa digestivekekseillä.

Pääsiäistunnelmaa voit lisätä koristelemalla kakun erilaisilla suklaamunilla! Löydät päärynäisen moussekakun reseptin täältä.

 Kuvat: Elvi Rista ja Tuomas Kolehmainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla